Πολιτισμός

09/08/2024 - 11:19

Ξεκινά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου - Πρόγραμμα εναρκτήριων εκδηλώσεων

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εναρκτήριων συναυλιών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, ξεκινά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που φέτος αφιερώνει την 10η επέτειό του στην ομορφιά της ανθρώπινης σύνδεσης και σε όλες τις φιλίες και συνεργασίες που έκαναν δυνατή την υλοποίηση του Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια.

Από τις 9 έως τις 12 Αυγούστου, οι φίλοι του Φεστιβάλ θα ανακαλύψουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς της περιοχής μέσα από τις συναυλίες και τις περιηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού, πριν από το κυρίως πρόγραμμα στις 16 -19 Αυγούστου.

Η εναρκτήρια συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου και ώρα 20:15, με θέμα «Άδολοι Αντικατοπτρισμοί» στον αίθριο χώρο των αποθηκών Σαπλιτζά στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, από δύο εξαιρετικά ταλαντούχους νέους βιολιστές, την Ευαγγελία Κουτσοδήμου και τον Ιωάννη Νίκολη.

Την επόμενη μέρα, στις 10 Αυγούστου, και με φόντο το Οθωμανικό Κάστρο Σιγρίου,  οι πιανίστριες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν, συνοδευόμενες από από τους ταλαντούχους Orkun Pala στο βιολί και τον Umut Sağlam στο βιολοντσέλο, θα προσφέρουν μια αξέχαστη μουσική εμπειρία με θέμα "Εμείς ως Άλλοι".

Με τίτλο "Η μουσική χωρίς σύνορα" το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται την 11η Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Μέσσου, με ένα από τα πιο καταξιωμένα piano trio της εποχής μας, το Storioni Trio.

Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 12 Αυγούστου με μια μοναδική μουσική συνάντηση των Bart van de Roer (πιάνο) και Vilém Vlček (τσέλο) για "Το δώρο της συνύπαρξης" στο Αρχαίο Υδραγωγείο της Μόριας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: https://molyvosfestival.com/festival/filia/

Εισιτήρια για τις συναυλίες 16 – 19 Αυγούστου: https://www.ticketservices.gr/event/molyvos-international-music-festival-2024/?lang=el

Μοιράσου το άρθρο!