Πολιτισμός

17/06/2021 - 22:04

Vamos Lesvos.... Προχωράμε, αμφισβητούμε, αντιστεκόμαστε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Η διαπολιτισμική χορωδία  CANTAΛΑΛΟΥΝ, υποδέχτηκε το καλοκαίρι με μια συναυλία για την υποστήριξη του ταξιδιού των Ζαπατίστας στην Ελλάδα.

Oι Μεξικάνοι επαναστάτες, είκοσι επτά χρόνια μετά την εξέγερση τους στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού, ξεκίνησαν για την Ευρώπη. Θέλουν να μιλήσουν και να κάνουν γνωστό τον αγώνα τους. Να ακούσουν και να ενώσουν τις φωνές τους με τις φωνές όσων  έχουν τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανησυχίες τα ίδια ιδανικά για τη ζωή.

Ως χώρος της εκδήλωσης είχε αρχικά προγραμματιστεί το άγαλμα της Ελευθερίας, όμως τελικά ο χώρος δεν παραχωρήθηκε στη χορωδία και η συναυλία έγινε στα Τσαμάκια, όπου πλήθος κόσμου την παρακολούθησε τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Ο Νίνο Ρότα, ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Μάνου Τσάο, τα τραγούδια από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα,  το Μεξικό, φώτισαν  την βραδιά  και έδωσαν το μήνυμα ότι συνεχίζουμε. Πιστοί στον αγώνα για τη ζωή, την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια!

ρ

Τα μηνύματα των Ζαπατίστας διαχρονικά, εμπνέουν και ενώνουν: Οι πόνοι της γης από την καταστροφή της, η βία κατά των γυναικών, η ισότιμη αντιμετώπιση όσων ξεφεύγουν από την ομοιομορφία. Ο σεβασμός των αυτόχθονων φυλών από την επέλαση του «πολιτισμού», ο μιλιταρισμός και προ πάντων ο ρατσισμός.

Η μουσική της CANTAΛΑΛΟΥΝ ενισχύει την πίστη μας και την αποφασιστικότητα μας. Δεν μας πτοεί το κλίμα του φόβου, του ζόφου και της παραίτησης που θέλουν να δημιουργήσουν, προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία αιχμάλωτη.

Προχωράμε, αμφισβητούμε, αντιστεκόμαστε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Υ.Γ. Αδικαιολόγητη η παρουσία της Ασφάλειας στα κάγκελα της πλάζ.

Μοιράσου το άρθρο!