Πολιτισμός

09/02/2023 - 14:57

Τίμησαν τους συνταξιούχους δασκάλους και καθηγητές στην Αγία Παρασκευή για την προσφορά τους στα σχολεία της περιοχής

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

Μια εκδήλωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα στην Αγία Παρασκευή.

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Λέσβου «Φίλοι της Παράδοσης» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττά του στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών (προστάτες των γραμμάτων) και περιελάμβανε ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες από τον π. Χριστόφορο Ταράνη, κατηχητή των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίας Παρασκευής, που καταχειροκροτήθηκε από τους πολυάριθμους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικοί πάπυροι στους συνταξιούχους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής καθώς και στους συνταξιούχους καθηγητές που υπηρέτησαν στο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, για την πολύχρονη προσφορά τους στην εκπαίδευση των μαθητών της κωμόπολης.

Στην  αίθουσα ακούστηκαν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Λέσβο και την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και τα τροπάρια των τριών των Τριών Ιεραρχών από τα παιδιά των Σχολείων της Αγίας Παρασκευής, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του Συλλόγου.

Μοιράσου το άρθρο!