Πολιτισμός

25/07/2024 - 11:16

Το Θεατρικό Τμήμα Φίλιας ανοίγει την αυλαία του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Προκρίθηκε με την παράσταση «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» στις 7 ομάδες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ

Το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλιας «Η ανάπτυξη» προκρίθηκε στις 7 ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό που θα παρουσιάσουν τα έργα τους, στο 12ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

 

Μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού στις 08/05/2024 το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλιας υπέβαλε αίτημα συμμετοχής στο οποίο συμπεριλαμβανόταν το βίντεο της πρώτης παράστασης του έργου «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» που παρουσιάστηκε στις 30 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης στον Παπάδο Γέρας και το οποίο είχε επιμεληθεί η εικονολήπτρια – μοντέρ Ελένη Γαλάνη.

Η Επιτροπή επιλογής των θεατρικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στο 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα σε πολλές ποιοτικές συμμετοχές επέλεξε τις επτά ομάδες που θα παρουσιάσουν τα έργα τους από 26  Οκτωβρίου έως 1  Νοεμβρίου 2024. Οι επτά παραστάσεις που επελέγησαν με αλφαβητική σειρά είναι: «Βασικά με λεν Θανάση» του Γιώργου Αρμένη από την Θεατρική Ομάδα από Ναύπλιο Αργολίδας, «Γιοί και κόρες» του Ιωάννη Καλαβριανού από  τον Σύλλογο φίλων Μουσικής Σητείας, «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλιας Λέσβου «Η Ανάπτυξη», «Θάψτε τούς νεκρούς» του Irwin Shaw από την Θεατρική Ομάδα καθηγητών Νομού Ηρακλείου, «Μαύρο δείπνο» της Αγγελικής Αργυροπούλου από την μουσικοθεατρική ομάδα MusicArts Αιγίου, « Toc επι 2» βασισμένο στο Toc Toc του Laurent Baffie από την Κερκυραική Θεατρική Σκηνή και «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Περιγιάλι Κορινθίας «Απόλλων».

Το θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλιας «Η Ανάπτυξη» είναι εκείνο που όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, Σοφία Τσαντηράκη, θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ στις 26 Οκτωβρίου 2024, εκπροσωπώντας, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα, την Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο.

Το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης, από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου 2024, στην νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα.

Η παράσταση «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» αποτελεί διασκευή από τον Βασίλη Σαμαρά βασισμένη στο ομότιτλο έργου του Dario Fo. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βασίλης Σαμαράς. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι Βάσω Αψώκαρδου (Αντόνια), Χριστίνα Καρβούνη (Μαργαρίτα), Στράτος Γεωργούλας (Τζιοβάνι), Ανδρονίκη Κουτσαβλή (Αστυνομικός), Ντιρκ Σέλικε (Λουίτζι), Διονύσης Παύλου (Νεκροθάφτης), Μυρτώ Χατζηνικολάου (Μαμά - φωνή Αστυνομικού).  Τον ήχο επιμελήθηκε ο Βασίλης Σαμαράς και την διαχείρισή του ανέλαβε η Μαρία Μανιατοπούλου, ενώ τον φωτισμό επιμελείται ο Κώστας Καρατζάς.  Υποβολείο έχει αναλάβει η Μυρτώ Χατζηνικολάου. 

Χορηγοί της παράστασης είναι το ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ του Δημήτρη Δεμερτζή, η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΕ των Παναγιώτη Κατσαβέλλη - Αικατερίνης  Κόττικα - Γιάννη Φλωρίδη και EXPRESS OIL του Ευστάθιου Μαλαμά.  

 

Η υπεύθυνη του θεατρικού Τμήματος

Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Μοιράσου το άρθρο!