Πολιτισμός

03/08/2024 - 14:30

Σαντούρια και τα Μπουζούκια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου κάτω από τον αγέρωχο πλάτανο της Φίλιας

Το βράδυ της Παρασκευής, 2 Αυγούστου 2024, τα Σαντούρια και τα Μπουζούκια  του Αναγνωστηρίου Αγιάσου βρέθηκαν στη Φίλια, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλιανών Αθήνας. Στην ασφυκτικά γεμάτη πλατεία του όμορφου χωριού και κάτω από τον αγέρωχο πλάτανο  τα παιδιά του Αναγνωστηρίου έπαιξαν παραδοσιακά της Μικρασίας και της Λέσβου  και χόρεψε το χορευτικό της Άγρας (υπεύθυνη η Ρένα Γρηγορίου).


Η Πρόεδρος του Συλλόγου των Φιλιανών Αθήνας Καλλιόπη Κουτσαβλή στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στο Αναγνωστήριο τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα: « Το Αναγνωστήριο αποτελούσε και αποτελεί  για την Αγιάσο, τη  Λέσβο, την Ελλάδα, για όλες τις κοινότητες των Λεσβίων ομογενών στην Αθήνα και στο εξωτερικό έναν πολύτιμο και αναντικατάστατο πολιτιστικό θεσμό».


Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλά μέλη του Δ.Σ της  ΟΛΣΑ και ο γνωστός Λέσβιος επιχειρηματίας και χορηγός πολλών  συντοπίτικων περιοδικών, Γιάννης Ψαραδέλλης.
Το Δ.Σ του Αναγνωστηρίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Γιώργο Καλφαγιάννη για τα κεράσματα  στα παιδιά και στο δάσκαλο των μουσικών μας τμημάτων.

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ