Πολιτισμός

22/06/2024 - 12:31

Πέφτει η Αυλαία με Λαζόπουλο στο φεστιβάλ της Σαπφούς

Χθες παρουσιάστηκε το έργο «Σιλουέτες» στο Ιερό των Μέσων στην Αγία Παρασκευή

ΔΕΗ

Στο Ιερό των Μέσων στην Αγία Παρασκευή συνεχίστηκε χτες το Φεστιβάλ Σαπφούς που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στην γενέτειρα της ποιήτριας, στη Λέσβο από 20 έως  22 Ιουνίου του 2024.

Παρουσιάστηκε το έργο «Σιλουέτες» με τις Στεφανία Γουλιώτη, Λουκία  Μιχαλοπούλου ένα θεατρικό  αναλόγιο γραμμένο ειδικά για το Φεστιβάλ,  με κείμενα  εμπνευσμένα  από μυθικές προσωπικότητες της αρχαιότητας (Αντιγόνη, Φαίδρα, Κλυταιμνήστρα, Σαπφώ) με κοινό  άξονα τον απόλυτο έρωτα, σαν αρρώστια  και σαν προορισμό. 

Σήμερα  Σάββατο 22 Ιουνίου, στις Αποθήκες Σαπλιτζά, περί τις 20:00  με την δύση του ηλίου θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό θεατρικό δρώμενο. Η  διεθνώς βραβευμένη πολυσχιδής Γερμανίδα καλλιτέχνης Julia Krahn θα πραγματοποιήσει  κατά τη δύση του ηλίου ένα  εντυπωσιακό καλλιτεχνικό δρώμενο που το εμπνεύστηκε από την ποιήτρια Σαπφώ και τη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου, με τον τίτλο «Hesperus- The lost Child». Η μουσική σύνθεση είναι της Zowa.

Ακολούθως στις 20:30 στον ίδιο χώρο ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Ζήσης Ρούμπος  παίζουν επί σκηνής  και αυτοσχεδιάζουν  μιλώντας  για την μαμά, τον μπαμπά  και την οικογένεια σε ένα  stand-up comedy,  που έχει κάνει μεγάλη επιτυχία, με τίτλο «Μια μάνα του χθες, του σήμερα κι ένας πατέρας».

ε

ε

εε

Μοιράσου το άρθρο!