Πολιτισμός

26/07/2024 - 20:30

''Το πανηγύρι του Κιόστε" στην πλαζ Τσαμάκια - Παρασκευή 26 Ιουλίου

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που είχε το περσινό πανηγύρι ο σύλλογός μας διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ''Το πανηγύρι του Κιόστε" την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ανήμερα της Αγ. Παρασκευής, στις 20:30 στην Πλαζ «Τσαμάκια».  Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μικρασιατικό γλέντι, αναβίωση του μεγάλου πανηγυριού που γινόταν ανήμερα της Αγ. Παρασκευής στο χωριό μας, το Κιόστε ή Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ, στην Ερυθραία χερσόνησο της Μικράς Ασίας.

Στο μουσικό μας ταξίδι στα μικρασιατικά μονοπάτια θα μας σεργιανίσουν οι καταξιωμένοι μουσικοί: Μαρία Σεϊτανίδου Maria Seitanidou – τραγούδι, Νίκος Χριστιανός – βιολί και τραγούδι, Αλέκος Καφούνης Alekos Kafounis – σαντούρι, Αντώνης Μυλωνάς – λαούτο, Άκης Τσαβαρής – κρουστά.

Παράλληλα, η χορωδία του συλλόγου μας με δάσκαλο τον Αριστείδης Αποστολής θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς της, τραγούδια του χωριού, όπως βρέθηκαν σε παλιές καταγραφές, ή όπως τα θυμούνται οι μεγαλύτεροι χωριανοί μας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση μικρασιατικού βιβλίου από τις Εκδόσεις Μπαλτά της σειράς «εξ Ανατολών», όπου περιλαμβάνονται βιβλία, που καλύπτουν κάθε εκδήλωση της ελληνικής ζωής στη Μικρά Ασία απ’ την αρχαιότητα ως τις μέρες μας με επιμελητή των εκδόσεων τον φιλόλογο Θοδωρή Κοντάρα.

Η προπώληση προσκλήσεων έχει ξεκινήσει.

Πληροφορίες – κρατήσεις τραπεζιών: 6973210632

Μοιράσου το άρθρο!