Πολιτισμός

03/08/2024 - 12:50

Οι Άτακτοι Ήρωες στη Μυτιλήνη για για 2 παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Οι Άτακτοι Ήρωες του Γιάννη Τσάκωνα Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε συμπαραγωγή με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΜΠΛΕ από την ομάδα της ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Έρχεται στο Κάστρο Μυτιλήνης για 2 παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους φίλους του νησιού της Λέσβου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΜΠΛΕ και την ομάδα της Μετακίνησης παρουσιάζουν την παιδική παράσταση  Άτακτοι Ήρωες του Γιάννη Τσάκωνα στο Κάστρο στην Μυτιλήνη στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Λεσβιακό Καλοκαίρι» του Δήμου Μυτιλήνης, στις 25 και 26 Αυγούστου στις 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:30)

Μέρος των εσόδων των δύο αυτών παραστάσεων θα διατεθεί στον σύλλογο ΣΥΝ-εξέλιξη 

( Σύλλογος γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό Λέσβου).

 

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις και τις ενθουσιώδεις κριτικές από θεατές, γονείς, δασκάλους και φυσικά τα ίδια τα παιδιά, στην Πάτρα, στα Καλάβρυτα, στην Ζάκυνθο, στην Αρχαία Ολυμπία και στο Μεσολόγγι, οι «Άτακτοι Ήρωες» ταξιδεύουν στο νησί της Λέσβου για να δώσουν 2 παραστάσεις στις 25 και στις 26 Αυγούστου στις 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:30) στο θέατρο του Κάστρου στην Μυτιλήνη.

Ένα έργο που πραγματεύεται με χιούμορ και φαντασία  το θέμα της ελευθερίας ως το πολυτιμότερο αγαθό και προάγει την αξία της συμπεριληπτικότητας καθώς ένας από του ήρωες του έργου ανήκει στο φάσμα του αυτισμού !

 

Η ιστορία:

Όλα ξεκινούν στην Γαλαζόπολη!

Μια πόλη που όλος ο κόσμος της ζει ευτυχισμένος και χαρούμενος απολαμβάνοντας κάθε μέρα τον ήλιο που τους φωτίζει και τους ζεσταίνει. Την ευτυχία αυτή ζήλεψε η Βασίλισσα Κατασπαράξη και θέλησε να την κλέψει. Αποφασίζει να κατακτήσει την Γαλαζόπολη και να χτίσει ένα κάστρο τόσο ψηλό που να κρύβει τον ήλιο απ΄άκρη σ΄άκρη. Σα να μην έφτανε αυτό θέσπισε και δυσβάσταχτους νόμους που απαγόρευαν τα γέλια, τα παιχνίδια, τις συναντήσεις με φίλους, την μουσική, το τραγούδι και άλλα πολλά… Μικροί και μεγάλοι θορυβήθηκαν, αναστατώθηκαν και βγήκαν έξω να διαμαρτυρηθούν. Ο στρατός και το … κρεμμυδόζουμο τους γύρισε όλους στα σπίτια τους. Η Βασίλισσα Κατασπαράξη προβληματισμένη καταφεύγει κρυφά σε μια πιο δραστική και ύπουλη λύση που θα φέρει τους Γαλαζοπολίτες κάτω από τον πλήρη έλεγχό της. Μια παρέα παιδιών, ο Λυκούργος, που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, η Αγγελίνα, ο Βίκτωρας και η Αθηνά ανακαλύπτουν, με αφορμή κάποια σοκολατένια κεκάκια, την σκευωρία εις βάρος όλων των πολιτών και αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τι θα κάνουν για διεκδικήσουν την ελευθερία, τα όνειρα και την ευτυχία την δική τους και των άλλων Γαλαζοπολιτών;

φγ

Συντελεστές :

Κείμενο – Στίχοι - Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσάκωνας

Μουσική σύνθεση-Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης

Κίνηση – Χορογραφίες: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Πάρης Λαλιώτης

Μουσική διδασκαλία: Βρισηίς Πετροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νάνσυ Χριστοπούλου

Φωτογράφιση παράστασης: Νίκος Τσακανίκας

Ηχογράφηση τραγουδιών – trailer : NoiseBox Studio- ∆ιονύσης Μπάστας

 

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Ράνια Αθανασοπούλου,  Άννα Ζιάκκα, Κατερίνα Κολλυροπούλου,

Γιώργος Κομνηνόγλου, Γιώργης Κούρλας.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Αν ερχόταν μια στιγμή, που θα έπρεπε όλοι οι μεγάλοι, να εγκαταλείψουμε τον πλανήτη γη και να αφήσουμε πίσω όλα τα παιδιά, να ζήσουν ευτυχισμένα χωρίς εμάς, θα τους έλεγα: 

Παιδιά, τολμήστε, ανατρέψτε, παίξτε με τους δικούς σας κανόνες. Ονειρευτείτε. 

Φανταστείτε έναν κόσμο όπως τον θέλετε και αγωνιστείτε για να τον φτιάξετε. 

Διεκδικείστε.  Φροντίστε να είστε ελεύθεροι. Να ελπίζετε και να μην εγκαταλείπετε.

Να είστε οι ήρωες της ζωής σας. 

Και να είστε άτακτοι.

Αφιερώνω αυτή την παράσταση σε όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά αυτού του πλανήτη, που κάποιος κάποια στιγμή τους στέρησε την ελευθερία, τα όνειρα και την ελπίδα. Ο Λυκούργος, η Αθηνά, ο Βίκτωρας και η Αγγελίνα θα μάχονται στην αιωνιότητα για έναν καλύτερο κόσμο.| Γιάννης Τσάκωνας

σ

Ινφο:

25 και 26 Αυγούστου στις 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:30) στο Κάστρο Μυτιλήνης.

Διάρκεια παράστασης 65 λεπτά.

Φεστιβάλ Δήμου Μυτιλήνης «Λεσβιακό Καλοκαίρι»

Προπώληση: 

Βιβλιοπωλείο «Book and Art», Κομνηνάκη 5, Μυτιλήνη

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Τιμές εισιτηρίων: 11 ευρώ προπώληση, 13 ευρώ στην είσοδο

Early bird: 9 ευρώ (έως 10 Αυγούστου)

Ειδικές τιμές για group (άνω των 20 ατόμων) κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6942224657, 6974800031

 

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ