Πολιτισμός

29/07/2024 - 16:31

Μοναδική βραδιά στον αύλειο χώρος της Παναγίας Αγιάσου - Πρωταγωνιστές τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου

Την Κυριακή, 28  Ιουλίου, στις 9μμ, στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας της Αγιάσου, πάνω από 200 φίλοι των Σαντουριών του Αναγνωστηρίου από  την  Αγιάσο αλλά και  από τη Μυτιλήνη και από χωριά του νησιού μας απόλαυσαν μια πολύ ωραία μουσική βραδιά, σε ένα πολύ όμορφο χώρο, ενταγμένη στο Μουσικό Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης.


Στον χαιρετισμό της η  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλλη Χιωτέλλη, αναφέρθηκε στο Μουσικό Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης, τις πολύ ποιοτικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνει και την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, καθώς και στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου, στην ιστορία του και στην προσφορά του και έδωσε πολλά συγχαρητήρια στο Τμήμα των Σαντουριών,  που προβάλλει τη μουσική μας παράδοση σε όλη την Ελλάδα.


Χαιρετισμό απεύθυναν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου Λευτέρης Κοτσώνης και ο Παναγιώτης Σκορδάς εκ μέρους του Αναγνωστηρίου.


Τη συναυλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι δύο ιερείς του Ιερού Προσκυνήματος,  πατήρ Νεκτάριος και πατήρ Νικόλαος,   ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Καρέκος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γιαννάκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κώστας Ρούσσας,  ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Μιχάλης Πολυπαθέλλης και ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου συλλόγου Αγιασωτών Αθήνας Παναγιώτης Σταυρακέλλης.


Τα Σαντούρια παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια και επιλεγμένα λαϊκά και ρεμπέτικα και καταχειροκροτήθηκαν.
Έπαιξαν σαντούρι οι: Μιλτιάδης Λαλάς, Στέλιος Σκορδάς, Νίτσα Αργύρα, Κατερίνα Κοντή, Παναγιώτα Αργύρα, Άννα Κουδουνέλλη και Σοφία Σκορδά. Τραγούδησαν η Σοφία Σκορδά και η   Κατερίνα Κοντή. Κιθάρα ο Κώστας Ζαφειρίου και κρουστό ο Παναγιώτης Σουσαμλής.


Επόμενη συναυλία  των Σαντουριών την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, στις 9μμ, στην πλατεία της Φίλιας σε εκδήλωση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Φιλιανών Αθήνας και η Κοινότητα Φίλιας.  
 

Μοιράσου το άρθρο!