Πολιτισμός

31/05/2024 - 19:05

Μια εντελώς διαφορετική έκθεση στην Αγιάσο - Μουσικές του χθες συναντούν σύγχρονους ήχους

Διαπλέκοντας μουσικές και ήχους του χθες και του σήμερα: Μουσειολογικές και μουσικές εξερευνήσεις με αφορμή τη μουσική παράδοση της Λέσβου

Μια πρωτότυπη έκθεση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από την Κυριακή 2 Ιουνίου στην Αγιάσο.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος  με τίτλο «Διαπλέκοντας μουσικές και ήχους του χθες και του σήμερα: Μουσειολογικές και μουσικές εξερευνήσεις με αφορμή τη μουσική παράδοση της Λέσβου», υλοποιήθηκε από το Αναγνωστήριο Αγιάσου, σε συνεργασία με τη Visit Agiasos , το Γυμνάσιο Αγιάσου και χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων για Παιδιά και Εφήβους (έως 18 ετών), του Υπουργείου Πολιτισμού.

Έτσι, δύο ομάδες μαθητών του χωριού, που όλο το προηγούμενο διάστημα, παρακολούθησαν εργαστήρια μουσειολογίας από τη μουσειολόγο κ.Ηλιάνα Ζιώγα και ηχητικού σχεδιασμού από το μαέστρο κ. Νικόλαο Τσιριγώτη συνεργάστηκαν, δοκιμάζοντας και ενώνοντας τις καινούργιες  δεξιότητες που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και σχεδίασαν από κοινού μια έκθεση που παρουσιάζει την ιστορία της μουσικής παράδοσης της Λέσβου και ειδικότερα της Αγιάσου, με έμφαση στην παρουσία του σαντουριού, την επιρροή αυτής της παράδοσης στη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Βασικό ηχητικό περιβάλλον της μουσειακής έκθεσης θα αποτελέσουν οι απόπειρες ανάμειξης της μουσικής παράδοσης με σύγχρονους ήχους.

δ

Η έκθεση που θα έχει τρίμηνη διάρκεια, θα φιλοξενηθεί στο  χώρο του Δημοτικού Πάρκου  έδρα της Visit Agiasos, θα είναι ανοιχτή στο κοινό και σε άλλες σχολικές ομάδες της Λέσβου, ενώ  οι ίδιοι οι μαθητές των 2 ομάδων που συνέβαλαν στον σχεδιασμό και τη δημιουργία της θα αποτελούν τους ξεναγούς για τους επισκέπτες.

δ

Μοιράσου το άρθρο!