Πολιτισμός

13/06/2024 - 13:14

Μια διαφορετική δωρεά στο Δήμο Δυτικής Λέσβου για την Ερεσό - Δήλωση Δημάρχου

Ένα έργο τέχνης – γλυπτό από ορείχαλκο άγαλμα που αναπαριστά έναν άνδρα αγρότη με παραδοσιακή στολή, δώρισε στο Δήμο Δυτικής Λέσβου προκειμένου να τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο στον οικισμό της Ερεσού, ο συμπατριώτης μας καταγόμενος από την Ερεσό γνωστός οφθαλμίατρος καθηγητής Σπύρος Γιωργαράς.

Το άγαλμα, ύψους 1,5 μέτρου με μαρμάρινη βάση 1,25 μέτρου είναι δημιούργημα του γνωστού σημαντικού γλύπτη Γιώργου Ανδρέου.

 

Ήδη ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με επιστολή του προς τη Δημοτική κοινότητα Ερεσού, ζήτησε να προταθεί δημόσιος χώρος εντός του οικισμού της Ερεσού, προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει τη διαδικασία αποδοχής και παραλαβής και στη συνέχεια τοποθέτησης του έργου τέχνης.

δ

Σε δήλωση του ο κ. Ταξιάρχης Βέρρος σχετική με τη δωρεά του κ. Γεωργαρά ανέφερε«Ευχαριστούμε και δημόσια τον γιατρό συμπατριώτη μα Σπύρο Γεωργαρά. Η δωρεά του τιμά τον τόπο μας και ιδιαίτερα τη γενέθλια γη της οικογένειας του την Ερεσό και τους ανθρώπους της. Θα τιμήσουμε τη δωρεά αυτή που συμβάλει στην ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου γιατί ο πολιτισμός πέραν των άλλων, είναι και αναπτυξιακό εργαλείο και έχει και μια ιδιαίτερη και συμβολική αξία, αφού θα υπενθυμίζει σε όλους μας το μόχθο των Ερεσιωτών και την αγάπη τους για τη γη τους. Κύριε Γεωργαρά σας ευχαριστούμε». 

Μοιράσου το άρθρο!