Πολιτισμός

23/07/2024 - 07:24

Με το φεγγάρι του Ιουλίου, κάτω από τον βράχο στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών, μάγεψαν τα Σαντούρια του Αναγνωστήριου Αγιάσου

Την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, στις 9μμ, στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών,  σε μια πολύ όμορφη βραδιά, με το φεγγάρι του Ιουλίου να δεσπόζει  ψηλά  στον ουρανό, κόσμος πολύς γέμισε ασφυκτικά την πλατεία κάτω από τον βράχο για να παρακολουθήσει τη μουσικοχορευτική εκδήλωση που είχε ετοιμάσει ο Εκπολιτιστικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος Σκάλας Νέων Κυδωνιών «Νήσος Κύδωνας».


Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Στέλλα Καλαϊτζόγλου, αφού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης,  αναφέρθηκε με πολύ επαινετικά λόγια στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου, στην ιστορία του και στην προσφορά του και έδωσε πολλά συγχαρητήρια στο Τμήμα των Σαντουριών, στα παιδιά και στον δάσκαλό τους για την προσήλωσή τους στην παράδοση και την ανιδιοτελή προσφορά τους σε όλο τη Λέσβο αλλά και έξω από αυτό.


Ακολούθησε ομιλία με θέμα την περίθαλψη των προσφύγων του 1922 στη Λέσβο από τον Γιώργο Κατσούπη.
Αμέσως μετά ξεκίνησε  το  μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα Σαντούρια και τα Μπουζούκια του Αναγνωστηρίου και τα χορευτικά της Αγιάσου (υπεύθυνος: Θύμιος Σαραντίδης) και των Νέων Κυδωνιών (υπεύθυνη: Ειρήνη Χατζέλλη). Τα δύο χορευτικά σήκωσαν και τον κόσμο με αποτέλεσμα να στηθεί ένα μεγάλο γλέντι με συρτούς και καρσιλαμάδες.
Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά κεράσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου. 

Μοιράσου το άρθρο!