Πολιτισμός

23/06/2024 - 20:00

Κυριακή 23 Ιουνίου στη Μυτιλήνη: Πολυφωνική συναυλία «ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ»

Πολυφωνική συναυλία «ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ» :  Κυριακή 23 Ιουνίου 2024,  ώρα 20.00, στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου  και Νησιωτικής Πολιτικής (απέναντι από τα Δικαστήρια)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

 

Μια διαδραστική πολυφωνική συναυλία με 90 συμμετέχοντες, που έχουν έδρα τους την Μυτιλήνη, την Αθήνα και την Τουρκία, αφιερωμένη στα δημιουργικά ανταμώματα ανθρώπων, μουσικών παραδόσεων και ποικίλων αισθητικών προσεγγίσεων.

Μπουφ! Α μπέμπα μπλομ του κίθε μπλομ μπλιμ μπλομ… ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ!  Πώς λαχνίσματα, ταχταρίσματα, ελληνικά παραδοσιακά και ρεμπέτικα, αφρικάνικα, τούρκικα, αμερικάνικα γκόσπελ και τραγούδια αντίστασης από την Ισπανία, την Παλαιστίνη και την Ελλάδα συνομιλούν μεταξύ τους και μοιράζονται το κοινό τους έδαφος, την επικοινωνία κι έκφραση χωρίς φραγμούς! Ο ρυθμός είναι ο συνδετικός μας κρίκος και το στοίχημα … πώς 90 άτομα μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και με το κοινό με παιγνιώδη, μαγικό τρόπο!

Ερμηνευτές είναι δύο πολυφωνικές χορωδίες: η φιλοξενούμενη πολυφωνική χορωδία «Ροδιά» από την Αθήνα υπό την διεύθυνση της γνωστής συνθέτριας Μάρθας Μαυροειδή,  και η τοπική διαπολιτισμική χορωδία «Cantaλαλούν». Οι χορωδίες και το κοινό θα ανταμώσουν με τέσσερις Τούρκους μουσικούς που απαρτίζουν το σύνολο Body PercussionKEKEÇA, οι οποίοι θα παίξουν δημιουργικά με όλους, καλλιτέχνες και κοινό, και θα μας θυμίσουν την άρρηκτη σχέση ρυθμού-σώματος-κίνησης, όπως ακριβώς μας την θυμίζει ένας αργαλειός που υφαίνει και συνδέει σταθερά μεταξύ τους μοτίβα και όνειρα.

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από τον Σύλλογο «Πολυφωνία Cantaλαλούν» και τον Δήμο Μυτιλήνης  που χορήγησε μέρος των εξόδων για την τεχνική της κάλυψη.

Μοιράσου το άρθρο!