Πολιτισμός

17/06/2023 - 07:21

Το κόσμημα που θα πάρετε μαζί σας μετά το θάνατο... το «STIGMA» στην Καλλιθέα Μυτιλήνης σε ενδιαφέρει...

Ένα κολιέ μπορεί να σπάσει, ένα ψεύτικο δέντρο μπορεί να διαλυθεί, αλλά το τατουάζ είναι άφθαρτο. Είναι ένα κόσμημα που θα πάρετε μαζί σας μετά το θάνατο....

Στο πλαίσιο εκπόνησης διπλωματικής εργασίας του ΠΜΣ «Πολιτισμική Πληρoφορική και Επικοινωνία» στην κατεύθυνση Μουσειολογίας και σε συνεργασία με το εργαστήριο Μουσειολογίας, διοργανώνεται έκθεση με τίτλο «STIGMA» από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2023 στο Future Lab, στις Φοιτητικές Εστίες Καλλιθέας.

 Καρδούλες, λουλούδια, άγκυρες, περίτεχνα μοτίβα και ρεαλιστικά πορτραίτα -όλα στίγματα αποτυπωμένα στο ανθρώπινο σώμα και όλα ανεξίτηλα.

 Στις μέρες μας, δεν υπάρχει άτομο που να μην γνωρίζει πως μοιάζει ένα tattoο, ακόμα και αν δεν έχει το ίδιο. Ωστόσο έχει σκεφτεί κανείς πως η πρακτική αυτή είναι τόσο διαδεδομένη; Είναι τελικά άλλη μια μόδα της σύγχρονης εποχής ή μια ανθρώπινη ανάγκη, που εμφανίζεται ήδη από την Προϊστορία; Και αλήθεια, πότε τελικά ένα tattoo λειτουργεί ως στίγμα, πότε ως φάρμακο και πότε ως θρησκευτικό σύμβολο;

Η έκθεση «STIGMA» θίγει όλα τα παραπάνω και δημιουργεί νέα ερωτήματα γύρω από την πρακτική αυτή. Ετερόκλιτες παρέες από οργισμένους φυλακισμένους, μέχρι γιαγιάδες, μοναχούς και βασιλείς, σας περιμένουν για ένα ποτό στο μπαρ, που στήθηκε αποκλειστικά για την έκθεση. Η έκθεση σχεδιάστηκε στο πλαίσιο εκπόνησης Διπλωματικής εργασίας και υλοποιείται με στόχο την παρουσίαση της ολοκληρωμένης εκθεσιακής πρότασης στο κοινό και την αξιολόγησή του.777 Το όλο εγχείρημα αποτελεί μία ακόμη δράση που θα φιλοξενηθεί στο Future Lab του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις Φοιτητικές Εστίες. Το Future Lab είναι ένας χώρος σύγχρονος και εξοπλισμένος που φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για την πανεπιστημιακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία, μέσα από τη φιλοξενία ποικίλων δράσεων που αξιοποιούν τα αποτελέσματα της καινοτόμας έρευνας που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και Διευθύντρια του ΠΜΣ «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νάσια Χουρμουζιάδη. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κτιρίου Γ, στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην περιοχή Καλλιθέα.

 Εγκαίνια: Παρασκευή 16/06, 19:30

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 17-18/06, 11:00-14:00 & 17:00-22:00

Πληροφορίες: museologylab@aegean.gr, 22510 36687

Μοιράσου το άρθρο!