Πολιτισμός

15/07/2024 - 11:27

Καλοκαίρι στη Λέσβο με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου  βρέθηκαν στo Πέραμα της Γέρας  και συμμετείχαν σε μία πολύ όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση   που οργάνωσε ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση Ποσειδώνα Περάματος»

Η εκδήλωση περιελάμβανε  παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου και χορούς από το χορευτικό σύνολο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αριστείδης Τακός και ο παλιός Πρόεδρος Αντώνης Γκίκας βράβευσαν με τιμητική πλακέτα το Αναγνωστήριο Αγιάσου για την προσφορά στον πολιτισμό της Λέσβου.

Από τα αξιοσημείωτα και συγκινητικά στοιχεία της βραδιάς ήταν η συμμετοχή στο τμήμα των Σαντουριών της Πηνελόπης Ζαφειρίου, εγγονής του δασκάλου του τμήματος και παλιάς μαθήτριας, η οποία αφού τελείωσε το Πανεπιστήμιο, παντρεύτηκε στη Γέρα, απέκτησε δύο παιδιά, επέστρεψε και  ενισχύει με την εμπειρία και την δεξιοτεχνία της την προσπάθεια των νέων μαθητριών.

δ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, στις 9μμ, στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών, σε μουσικοχορευτική και λαογραφική βραδιά, που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος Σκάλας Νέων Κυδωνιών «Νήσος Κύδωνας»
  • Την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, στις 9μμ, στο Λεπέτυμνο (πλατεία) σε εκδήλωση που διοργανώνει η κοινότητα του Λεπετύμνου
  • Την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 9μμ, στον Αύλειο χώρο  της εκκλησίας της Παναγίας Αγιάσου , στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης.
  • Την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2024, στις 9μμ, στη Φίλια σε εκδήλωση που διοργανώνει στην πλατεία ο Σύλλογος Φιλιανών Αθήνας σε συνεργασία με την κοινότητα
  • Την Τρίτη, 6 Αυγούστου 2024, στις 9μμ, στην Άγρα , σε εκδήλωση που διοργανώνεται στην πλατεία
  • Τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024, στις 9μμ, στην πλατεία Πλωμαρίου
    δ

Μοιράσου το άρθρο!