Πολιτισμός

10/07/2024 - 15:30

Η σύμβαση που ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει στέγη του Αναγνωστήριο Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και του Αναγνωστηρίου Αγιάσου για την παραχώρηση χρήσης του θεάτρου

Υπεγράφη την Τρίτη 9 Ιουλίου από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Αναγνωστηρίου Αγιάσου "Η Ανάπτυξη"  Κλεάνθη Κορομηλά η σύμβαση χρησιδανείου, σύμφωνα με το οποίο το Αναγνωστήριο παραχωρεί τη χρήση του θεάτρου του στον Δήμο για τα επόμενα 12 χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την επισκευή του θεάτρου, που καταστράφηκε από την κακοκαιρία τον χειμώνα του 2017, καθώς ο Δήμος Μυτιλήνης θα είναι σε θέση να καταθέσει αίτημα ένταξης χρηματοδότησης του σχετικού έργου στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Θυμίζουμε, πως στην επίσκεψή του στη Λέσβο στο διάστημα 18-20 Μαΐου ο πρώην Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης επισκέφτηκε την Αγιάσο και συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη με τη Διοίκηση του Αναγνωστηρίου και τον Δήμο Μυτιλήνης, έπειτα από την οποία δήλωσε πως μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης το Υπουργείο Μετανάστευσης θα χρηματοδοτήσει το Δήμο για να αναλάβει το έργο αποκατάστασης της ζημιάς.

Μοιράσου το άρθρο!