Πολιτισμός

07/07/2024 - 16:49

Η πλατεία Μυτιλήνης -  ミティリニ広場 - γιορτάζει!

Σαν σήμερα, στις 6 Ιουλίου 1982, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αδελφοποίηση πόλεων Ελλάδας-Ιαπωνίας, με την Μυτιλήνη και το Ουσιμάντο (το 2004 μετονομάστηκε σε Σετόουτσι μετά την ενοποίηση του με δύο γειτονικές κωμοπόλεις).

Το 1997 στην 15η επέτειο της αδελφοποίησης εγκαινιάστηκε στο Ουσιμάντο η Πλατεία Μυτιλήνης ミティリニ広場 (στην επιγραφή στα αγγλικά και ελληνικά αναγράφεται ως πάρκο).

Η περιοχή έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη Μυτιλήνη όπως οι φυσικές ομορφιές, η καλλιέργεια της ελιάς και το κλίμα  Μάλιστα η θάλασσα (Σέτο Ναϊκάι) όπου βρίσκεται το Ουσιμάντο, συχνά αποκαλείται το Αιγαίο της Ιαπωνίας (ή της Ανατολής).

Στη περιοχή βρίσκεται και ο Κήπος με τα Ελαιόδεντρα, ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους κήπους με ελαιόδεντρα στην Ιαπωνία – ο άλλος είναι το Πάρκο της Ελιάς στο νησί Σόντο (Σοντοσίμα).

Info:

Ουσιμάντο, το παραθαλάσσιο θέρετρο στο «Αιγαίο της Ιαπωνίας» στην Εσωτερική Θάλασσα Σέτο που χωρίζει τα τρία από τα τέσσερα μεγάλα ιαπωνικά νησιά, το Χονσού, το Σικόκου και το Κιούσου. Η όμορφη αυτή πόλη είναι αδελφοποιημένη από το 1982 με την Μυτιλήνη και προς τιμήν της πρωτεύουσας της Λέσβου εγκαινιάστηκε το 1997 η Πλατεία της Μυτιλήνης, σε μια περιοχή που θυμίζει Ελλάδα, με ελαιόδεντρα και πανέμορφη θέα στη θάλασσα. To 2004 το Ουσιμάντο ενοποιήθηκε με δύο άλλους δήμους και δημιουργήθηκε η πόλη Σετούτσι.

Μετάβαση  στο Ουσιμάντο από το Τόκιο, αεροπορικώς μέχρι την πόλη Οκαγιάμα (μιάμιση ώρα από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο) και από εκεί με τρένο σε 30 λεπτά μέχρι το Ουσιμάντο (από το αεροδρόμιο της Οκαγιάμα μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό αλλάξαμε δύο λεωφορεία, συνολικός χρόνος διαδρομής μία ώρα περίπου).

ζ

Μοιράσου το άρθρο!