Πολιτισμός

28/07/2024 - 15:55

Η Λέσβος με την Γαλάτεια Λαγουτάρη στο φεστιβάλ του Σαράγεβο με την ταινία «Pitylos» σε παγκόσμια πρεμιέρα

- 30ο SARAJEVO FILM FESTIVAL

Έξι ελληνικές ταινίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 30ο SARAJEVO FILM FESTIVAL | Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου. Ένα φεστιβάλ που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για τη Λέσβο καθώς συμμετέχει με την ταινία «Pitylos» η Γαλάτεια Λαγουτάρη σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Η δημιουργός της ταινίας Γαλάτεια Λαγουτάρη σε σημείωμά της αναφέρει:

"Ο ΠΙΤΥΛΟΣ δημιουργήθηκε από αέρα 8 μποφόρ, στον δικό του φανταστικό και πραγματικό κόσμο.

Με μεγάλη συγκίνηση θα ήθελα να μοιραστώ τη συμμετοχή του στο διαγωνιστικό, σπουδαστικό τμήμα του SARAJEVO FILM FESTIVAL όπου και θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα.

Ο μεγαλύτερός μου θαυμασμός και τεράστια ευγνωμοσύνη για τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδες που φρόντισαν αυτή την ταινία και ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε άνθρωπο που με στήριξε σε αυτό το ταξίδι."

Η ταινία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

φ

Οι ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν: 
🔴 Η μεγάλου μήκους μυθοπλασία «Αrcadia» του Γιώργου Ζώη, ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή με παραγωγούς τους Αντιγόνη Ρώτα και Στέλιο Κοτιώνη (Foss Production) και τη Μαρία Δρανδάκη (Homemade Films). To EKK είναι συμπαραγωγός.
🔴 Το ντοκιμαντέρ «Λώξη» των Δημήτρη Ζάχου και Θανάση Καφετζή, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ.
🔴 Το ντοκιμαντέρ «Αυτό που ζητάμε από ένα άγαλμα είναι να μην κινείται» της Δάφνης Χαιρετάκη, επίσης ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΚΚ
🔴 Στο Σπουδαστικό τμήμα του φεστιβάλ επιλέχθηκαν τρεις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους:
«Assist» της Μαρίας Τσιώλη (παγκόσμια πρεμιέρα), «Pitylos» της Γαλάτειας Λαγουτάρη (παγκόσμια πρεμιέρα) και «Το χάος που άφησε πίσω της» του Νίκου Κολιούκου, ταινία ενταγμένη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΚΚ

Μοιράσου το άρθρο!