Πολιτισμός

03/11/2023 - 20:30

"Η Αυλή των Θαυμάτων" σε Καλλονή και Μυτιλήνη

Το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Η Αυλή των Θαυμάτων”, σε σκηνοθεσία Ψύλλου Παναγιώτη παρουσιάζειη Θεατρική Ομάδα “Μακαρέας” Άγρας.

Η Θεατρική παράσταση που γοήτευσε και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους έρχεται ξανά για νεο κύκλο παραστάσεων.

Ο κυρ Ιορδάνης, η Αστά, ο Μπάμπης, η Βούλα, η κυρά Αννετώ καθώς και οι υπόλοιποι κάτοικοι της μικρής αυλής, επιστρέφουν.

 

 

📌 Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

Ώρα: 20:30

 

 

📌 Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνη

Ώρα: 20:30

*Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται τις ημέρες των παραστάσεων στις εισόδους των θεάτρων.

Υπόθεση

Σε μια λαϊκή αυλή στο Βύρωνα μοιράζονται τις ζωές τους οι ήρωες του έργου . Άνθρωποι ετερόκλιτοι και διαφορετικοί μεταξύ τους μα γνώριμοι κι ευδιάκριτοι στη συλλογική μας μνήμη, συνθέτουν μια αληθινή και βαθιά ανθρώπινη, μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας του χθες, διόλου μακρινής στο σήμερα.

Σε αυτή την αυλή συναντώνται και διαπλέκονται καθημερινά, οι προσδοκίες , οι αγωνίες τους, οι εξομολογημένοι κι οι ανομολόγητοι πόθοι τους. Εκεί χτίζουν τις ελπίδες για το μέλλον, που κάτι καλύτερο θα φέρει… κι εκεί γκρεμίζονται μαζί με την αυλή τους, που δεν έχει χώρο στο “νέο κόσμο” που οικοδομείται με “όχημα” την πολυκατοικία και την αντιπαροχή.

Σε αυτόν το τόπο που ”δε ξέρεις ποτέ τι είσαι και πως θα ξημερωθείς, που δε στεριώνεις ποτέ και πουθενά…που όλα πάνε όπως τους έρθει”, οι ήρωες μας θα πρέπει να τραβήξουν μπρος και να χτίσουν στα χαλάσματα του χθες το δικό τους “καλύτερο” αύριο…

Γιατί, πολύ απλά…είναι ο δικός τους τόπος…και μεγαλείο τόπος…!

Και αν ο καθένας τον βγάζει σκάρτο, ρίχνει πέτρα πίσω του και φεύγει, τι θα γίνει…;΄΄

Μοιράσου το άρθρο!