Πολιτισμός

11/08/2024 - 19:00

«Χάρτινη Χορογραφία» της εικαστικού Γιώτας Ανδριάκαινα, στο χώρο Πολιτισμού των αποθηκών Σαπλιτζά στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Χάρτινη Χορογραφία» της εικαστικού Γιώτας Ανδριάκαινα, στο χώρο Πολιτισμού των αποθηκών Σαπλιτζά στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, στις 11 Αυγούστου, ώρα 19:00.

Επιμέλεια έκθεσης: Χριστίνα Γραμματικοπούλου.

 

Η έκθεση “Χάρτινη Χορογραφία” της εικαστικού Γιώτας Ανδριάκαινα είναι μια σειρά εικαστικών πειραματισμών με βάση το χαρτί, ανακυκλωμένα υλικά, και μικτά μέσα. Μέσα από τα έργα της διερευνά τις δυνατότητες των υλικών, για παράδειγμα τις πλαστικές ιδιότητες ενός τσαλακωμένου χαρτιού ή τις χρωματικές κλίμακες μιας παλιάς ταπετσαρίας, ανοίγει διάλογο με την ιστορία της τέχνης και δημιουργούς του παρελθόντος, και αναζητά εικαστικά ερεθίσματα στο γήινο ανάγλυφο και τη μνήμη των πόλεων. Σε έναν κόσμο που ορίζεται από την επιτάχυνση στην παραγωγή, την επιτακτικότητα της ψηφιακής επικοινωνίας, και την αυτοματοποίηση των εικόνων, αντιτείνει τον δικό της, ανθρώπινο, ρυθμό, μια παύση για ενσυνείδηση.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο χώρο Πολιτισμού των αποθηκών Σαπλιτζά στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, 11-25 Αυγούστου. Ανοιχτά καθημερινά 8.00 - 14.30, εκτός Τρίτης.

Χριστίνα Γραμματικοπούλου,PhD

Ιστορία της Τέχνης και Θεωρία της Τέχνης

Επιστημονικός συνεργάτης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

 

 

Μοιράσου το άρθρο!