Πολιτισμός

29/09/2024 - 11:00

«Ένας σπουδαίος άνθρωπος» - Μυτιλήνη, 29 Σεπτεμβρίου - Καλλονή, 5 Οκτωβρίου

Το θεατρικό έργο για παιδιά του Μιχάλη Κοιλάκου «Ένας Σπουδαίος Άνθρωπος» ταξιδεύει στη Λέσβο και παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή με την LATRA και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEVERS για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις!

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρες 11:00 και 17:00, και στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ώρες 17:00 και 19:00.

 

Το έργο

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τη φύση και να φροντίσουμε το μέλλον μας; Η παιδική παράσταση «Ένας σπουδαίος άνθρωπος» μας καλεί  να ανακαλύψουμε την κλιματική δικαιοσύνη και τη σπουδαιότητα της φύσης στη ζωή μας μέσα από μια φαινομενικά απλή ιστορία. 

Ένας ταπεινός βοσκός με μόνο όπλο του την αγάπη για τη φύση, αποφασίζει να αφιερώσει τη ζωή του στο να φυτεύει δέντρα σε μια άγονη και έρημη γη. Μέσα από τη συνεχή του προσπάθεια, μετατρέπει μια άνυδρη περιοχή σε ένα καταπράσινο δάσος, αποδεικνύοντας πως η αποφασιστικότητα και η δράση μπορούν να φέρουν την αλλαγή, τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία μας.

Δύο φίλοι αναρωτιούνται για το ποιος είναι ο σπουδαιότερος άνθρωπος που γνώρισαν στην ζωή τους. Παίζοντας με τους μικρούς μας θεατές, αφηγούνται τις περιπέτειες του βοσκού και μέσα από το άνοιγμα μιας ντουλάπας μετατρέπουν το θέατρο από μια άδεια σκηνή σε ένα μικρό δάσος με την βοήθεια των παιδιών.

δσ

Είναι ένα έργο που φέρνει στο προσκήνιο την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης να αλλάξει τον κόσμο για το καλύτερο και να επιφέρει την οικολογική αναγέννηση που τόσο χρειάζεται ο πλανήτης μας.

Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να επιβληθεί με λόγια και όχι πράξεις, ένας βοσκός και η συνεισφορά του στην κοινωνία γίνονται κίνητρα για να ανακαλύψουμε την μαγεία της φύσης και την αξία της προσφοράς. Φέτος το φθινόπωρο, η οικολογική μας ιστορία ενθαρρύνει τους μικρούς θεατές να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή και να γίνουν σπουδαίοι άνθρωποι για τον εαυτό τους, το περιβάλλον και την κοινωνία.

 

Η παραγωγή

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου LEVERS, ο φορέας LATRA με έδρα την Λέσβο, πραγματοποιεί δράσεις στο νησί μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών δημοτικού, των οικογενειών τους και της κοινωνίας, για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Στα πλαίσια του εν λόγω έργου, η LATRA σε συνεργασία με τον Μιχάλη Κοιλάκο και μιας ομάδα έμπειρων ηθοποιών και εκπαιδευτικών, προτείνουν μια καινοτόμο προσέγγιση σε επίκαιρα και καίρια ζητήματα κλιματικής αλλαγής, όπου η δύναμη του θεάτρου ενισχύει την περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, και τους προτρέπουν σε θετική δράση για την οικολογία.

Με εφαλτήριο το θεατρικό έργο η LATRA είναι σε θέση να υποστηρίξει περιβαλλοντολογικές δράσεις και πρωτοβουλίες τόσο σχολείων όσο και τοπικών συλλόγων γονέων που θέλουν να συνεργαστούν μαζί τους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου LEVERS.

Σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την LATRA μέσω του email: info@latra.gr

δ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τάσος Αντωνίου, Γιάννης Πλιάκης

Συμπαραγωγή: LATRA & 451F Performing Arts AMKE στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LEVERS και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

δε

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μυτιλήνη | Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου | Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ώρες: 11:00 & 17:00

Προπώληση: Book & Art Μυτιλήνη & more.com

 

Καλλονή |  Σάββατο, 5 Οκτωβρίου | Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

Ώρες: 17:00 & 19:00

Προπώληση: Music & Paper House Καλλονή &  more.com

 

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10 (Προπώληση 8 )

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=EcFFytcnNPk

Facebook page: https://www.facebook.com/profile.php?id=61565955293561

Μοιράσου το άρθρο!