Πολιτισμός

23/07/2024 - 12:19

Αυτό το καλοκαίρι ο Πολιχνίτος τα έχει όλα: Αναβίωση Παραδοσιακών Εθίμων - Παιδικές Δραστηριότητες - Ενημερωτικές Ομιλίες - Πολιτιστικά Δρώμενα - Μουσικές Εκδηλώσεις

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο όμορφο χωριό του Πολιχνίτου. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν και να απολαύσουν ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι.

Αναβίωση Παραδοσιακών Εθίμων

  • Κλήδονας 21/7 (Σκάλα Πολιχνίτου): Ελάτε να ζήσουμε την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο (Διοργάνωση: Μουσικοχορευτικός σύλλογος «ο Μπάλος», υπο την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου).
  • Τράτα 10/8 (Σκάλα Πολιχνίτου): Γιορτάζουμε την Τράτα, ένα έθιμο γεμάτο ζωντάνια και χρώμα, φέρνοντας κοντά την κοινότητα (Διοργάνωση: Μουσικοχορευτικός σύλλογος «ο Μπάλος», υπο την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου).
  • «Το άνοιγμα της χάχλας» 28/7 (Νυφίδα Πολιχνίτου): Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το παραδοσιακό έδεσμα του τραχανά, με γευστικές δοκιμές και μαγειρικές επιδείξεις από ντόπιες μαγείρισσες. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε και να μάθουμε τα μυστικά αυτού του παραδοσιακού φαγητού (Διοργάνωση: Εξωραϊστικός και Οικολογικός Σύλλογος Νυφίδας).

Παιδικές Δραστηριότητες

δ

  • Κουκλοθέατρο 24/7 (Πολύκεντρο Πολιχνίτου): Παραστάσεις με αγαπημένους ήρωες, έτοιμοι να μαγέψουν τους μικρούς μας φίλους (Διοργάνωση: Μουσικοχορευτικός σύλλογος «ο Μπάλος»).
  • Παιδική Θεατρική Παράσταση «Όρνιθες του Αριστοφάνη» 28/8 (Πολύκεντρο Πολιχνίτου): Μια παράσταση βασισμένη στη γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη, προσαρμοσμένη για τα παιδιά, που θα τους διασκεδάσει και θα τους διδάξει (Θεατρική Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου).

φ
Ενημερωτικές Ομιλίες

  • Ιαματικός Τουρισμός 17/8 (Πολύκεντρο Πολιχνίτου): Λόγω των περίφημων Ιαματικών Λουτρών του χωριού μας («Ιπποκράτης»), διακεκριμένοι επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίου θα μιλήσουν για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και τη σημασία του ιαματικού τουρισμού (Διοργάνωση: Κοινότητα Πολιχνίτου σε συνεργασία με τον κ. Θεόδωρο Κούσκο-ιδιοκτήτη του «Ιπποκράτη»).
  • Αλυκές του Πολιχνίτου 9/8 (Πολύκεντρο Πολιχνίτου): Καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι των Ελληνικών Αλυκών, συγγραφείς της περιοχής μας καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα παρουσιάσουν την ιστορία και τη σημασία των αλυκών, εμβαθύνοντας στον πλούτο που προσφέρουν στην περιοχή μας (Διοργάνωση: Κοινότητα Πολιχνίτου σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολιχνιατών Αθήνας και το μουσικοχορευτικό σύλλογο «ο Μπάλος»).

φ

Πολιτιστικά Δρώμενα

  • Παρουσίαση Βιβλίων 29/7 και 11/8 (Πολύκεντρο Πολιχνίτου): Η Στέλλα Καρνά καθώς και ο Στρατής Σαλαβός θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα συζητήσουν με το κοινό.
  • Έκθεση Φωτογραφίας 2/8, 3/8, 4/8 (Πολύκεντρο Πολιχνίτου): Η φωτογραφική ομάδα του χωριού μας παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές της σε μια έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
  • Έκθεση Ζωγραφικής 16/8, 17/8, 18/8 (Πολύκεντρο Πολιχνίτου): Ένα αφιέρωμα στους ψαράδες της περιοχής μας, με έργα που αποτυπώνουν την καθημερινή τους ζωή και τον σημαντικό τους ρόλο στην κοινότητά μας- Εγκαίνια στις 16/8 στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου.

φ
Μουσικές Εκδηλώσεις

  • Συναυλία στο Χώρο των Ιαματικών με την ορχήστρα του Μάνου Σιμιτζή, «Το ροκ το ελληνικό είναι ζεϊμπέκικο» 15/7: Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου διοργανώνει μια μοναδική συναυλία στο χώρο των Ιαματικών Πολιχνίτου «Ιπποκράτης», προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.
  • Μουσική Βραδιά με την Πλουσία Ηλία 11/8 (Σκάλα Πολιχνίτου): Μην χάσετε την εκπληκτική τραγουδίστρια του νησιού μας, Πλουσία Ηλία, σε μια μαγευτική μουσική βραδιά που θα γεμίσει τις καρδιές μας με μελωδίες και συναισθήματα.

Σας προσκαλούμε όλους να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις αυτές, να αναβιώσουμε τα έθιμα του τόπου μας, να μάθουμε και να διασκεδάσουμε μαζί. Ελάτε να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις στον Πολιχνίτο!

δ

Μοιράσου το άρθρο!