Πολιτισμός

19/08/2024 - 20:30

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Σίγρι - Κώστας Θωμαΐδης και Μανόλης Ανδρουλιδάκης - 30 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου

Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Θεοφάνης Σιγριανής», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Σιγριανών «το Σίγρι» τη Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 20:30, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι, θα τιμήσουν τα τριάντα χρόνια λειτουργίας του Μουσείου με μια μουσική βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση τιμής για τα τριάντα χρόνια λειτουργίας του Μουσείου για το οποίο κατέθεσαν γνώση και άοκνη προσπάθεια μια πλειάδα εργαζομένων. Ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων Unesco Νίκος Ζούρος κατόρθωσε, μέσα από ένα τεράστιο ανασκαφικό, ερευνητικό και εκδοτικό έργο, να αναδείξει το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου ως ένα από τα ωραιότερα και σπανιότερα γεωμνημεία παγκοσμίως. Η προβολή του Απολιθωμένου Δάσους σημαίνει συγχρόνως και προβολή της Λέσβου, αφού κατάφερε να χαρακτηριστεί ολόκληρο το νησί ως παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO. Στο πρόσωπό του Νίκου Ζούρου τιμούμε και τους εκλεκτούς συνεργάτες του επιστήμονες, ερευνητές, ανασκαφείς, συντηρητές, εργατικό προσωπικό και φυσικά το προσωπικό του Μουσείου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα ακολουθήσει, εμφανίζονται επί σκηνής δύο διακεκριμένοι μουσικοί, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης στην κλασική κιθάρα και ο Κώστας Θωμαΐδης στο τραγούδι.

δ

Θα παρουσιάσουν ένα ρομαντικό ταξίδι κάτω από το φως του φεγγαριού με αγαπημένα τραγούδια, όπως Μια θάλασσα μικρή, Σεβάχ ο Θαλασσινός, Άσπρο περιστέρι, το Καραντί, Έλα σε μένα, ο Αντώνης. Και, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τραγούδια σε στίχους Σαπφούς και Οδυσσέα Ελύτη. Ο Κώστας Θωμαΐδης δικαίως θεωρείται από τους αρτιότερους και λυρικότερους ερμηνευτές της γενιάς του. Έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους, έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις. Σήμερα παράλληλα με τη σύνθεση και το τραγούδι διδάσκει φωνητική και είναι ραδιοφωνικός παραγωγός. Μεγάλος ο κατάλογος των εμφανίσεών του σε Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ Δελφών, διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), καθώς και σε Αίγυπτο, Καναδά, Αυστραλία, ΗΠΑ, κ.ά. Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης σπούδασε κιθάρα με τους Νότη Μαυρουδή και Κώστα Κοτσιώλη, μουσικολογία και σύνθεση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με αριστεία και Α’ βραβεία. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο δίδαξε επί 3 έτη. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως Μ. Θεοδωράκης, Γ. Σπανός, Χ. Λεοντής, Δ. Σαββόπουλος, με τραγουδιστές όπως Μ. Φαραντούρη, Μ. Μητσιάς, Β. Λέκκας, Γ. Κότσιρας, Μ. Φραγκούλης, καθώς και με τα συμφωνικά σύνολα London Philharmonia, Κ.Ο.Θ, Sinfonietta Beograd, Trio Tritonus. Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου στο Σίγρι.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, διάρκεια εκδήλωσης: 1:50 Θα δρομολογηθεί λεωφορείο στη γραμμή από ΜΟΛΥΒΟ (ώρα 18:30) προς ΣΙΓΡΙ.

 

Μοιράσου το άρθρο!