Πολιτική

24/07/2023 - 08:31

Ζητούνται Νεοδημοκράτες υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Μυτιλήνης!

Οι δημοτικές εκλογές στον Δήμο Μυτιλήνης εξελίσσονται σε ένα δυνατό παιχνίδι για γερά νευρά..

Πριν από λίγες εβδομάδες σας είχαμε αποκαλύψει την  «βόμβα» με την υποψηφιότητα του Πανάγου Κουφέλου.  Υποψηφιότητα που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς και επίσημα πλέον στελέχη του συνδυασμού του Στρατή Κύτελη θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Πανάγκου Κουφέλου.

Τα σενάρια που διακινούνται αυτές τις ημέρες αναφέρουν ότι ο Στρατής Κύτελης δεν θα μπορέσει να κατεβάσει συνδυασμό και ως εκ τούτου υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος Δήμαρχος! Ως εναλλακτική λύση προβάλλεται το πρόσωπο του Δημήτρη Βαρβαγιάννη που όπως λένε κάποια σενάρια θα ηγηθεί του συνδυασμού. Σε μερικές ημέρες μπορεί να ακούσουμε κι άλλα ονόματα... Μόνο αγγελία στις εφημερίδες δεν έχει βγει που να αναφέρει "Ζητούνται Νεοδημοκράτες υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Μυτιλήνης!" 

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτά τα σενάρια; Γιατί η Νέα Δημοκρατία ενώ έχει υποψήφιο  από τον χώρο της , τον Πανάγο Κουφέλο, θέλει πάση θυσία να κατεβάσει κι άλλον υποψήφιο;  Γιατί ακόμη κι αν αποσυρθεί ο Στρατής Κύτελης αναζητούν κι άλλο  υποψήφιο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας;

Όλα αυτά τα σενάρια που διακινούνται δεν είναι καθόλου τυχαία. Όσοι παραμένουν μέχρι το τέλος μαζί με τον Στρατή Κύτελη επιθυμούν να μην μείνουν έξω από τις εξελίξεις…. Και πως θα το καταφέρουν αυτό: παρουσιάζοντας κάθε τόσο δήθεν υποψήφιους Δημάρχους  από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ώστε να έχουν διαπραγματευτικό χαρτί όταν η Νέα Δημοκρατίας καταφέρει τελικά να κατεβάσει ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Δήμο Μυτιλήνης! Επίσημο χρίσμα όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει, ούτε κομματική πειθαρχεία οπότε το "παιχνίδι" είναι ανοιχτό για προεκλογικά παζάρια...

Αυτό πάντως που είναι άξιο απορίας είναι πως από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας αφήνουν στο Δήμο Μυτιλήνης να «τρέχει» ένα τέτοιο σκηνικό που δημιουργεί αν μη τι άλλο αρνητική εικόνα;  Ίσως η απάντηση να είναι απλή: ο στόχος είναι η Περιφέρεια οπότε ο Δήμος Μυτιλήνης έχει αφεθεί να είναι έρμαιο εσωκομματικών παιχνιδιών.

Πάντως προς το παρόν η υποψηφιότητα του Πανάγου Κουφέλου φαίνεται να συσπειρώνει μεγάλο ποσοστό του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιράσου το άρθρο!