Πολιτική

15/07/2024 - 12:36

Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης για το έργο οριοθέτησης – διευθέτησης τμήματος χειμάρρου «Καλαμιάρη» στην Παναγιούδα

Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΛΑΖΑΡΟΣ Σ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ» η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για το έργο  οριοθέτησης – διευθέτησης τμήματος του χειμάρρου «Καλαμιάρη» στην Παναγιούδα παρουσία της Προϊσταμένης του Τμήματος Αναθέσεων & Διαγωνισμών Κατερίνας Αραμπατζή και της Προϊσταμένης του Τμήματος Υδραυλικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων Μαρία Πιαλλέ.  

Η εκπόνηση της σχετικής μελέτης έχει συνολικό προϋπολογισμό 235.290 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υδρολογική μελέτη του χειμάρρου, έλεγχο υδραυλικής επάρκειας των τεχνικών έργων γεφυρώσεως, μελέτη οριοθέτησης τμήματος του χειμάρρου μήκους 3 Km περίπου καθώς  και μελέτη διευθέτησης τμήματος του χειμάρρου μήκους 750 m περίπου εντός κατοικημένης περιοχής, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Γεωλογικές μελέτες - Γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες και Τεύχη δημοπράτησης Έργων Πολιτικού Μηχανικού. Η προθεσμία εκπόνησης των μελετών είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, διάστημα στο οποίο δεν περιλαμβάνεται ο χρόνος που απαιτείται για την έγκριση των ενδιάμεσων σταδίων.

δ

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην περιοχή μελέτης.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Η οριοθέτηση και η διευθέτηση του χειμάρου «Καλαμιάρη» στην περιοχή της Παναγιούδας θα επιλύσει ζητήματα, που διαχρονικά αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής με την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο και με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης θα είμαστε σε θέση να το εντάξουμε σε χρηματοδοτικό εργαλείο για να προχωρήσουν και τα επόμενα στάδια υλοποίησής του. Αντίστοιχες μελέτες και έργα άρσης πλημμυρικών φαινομένων θα προχωρήσουν και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας ακριβώς όπως αναφέραμε και στο πρόγραμμά μας».

Μοιράσου το άρθρο!