Πολιτική

01/03/2016 - 17:03

Το βραβείο «Προσωπικότητα 2015 – 2016» απονεμήθηκε στο δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό

Η Οργανωτική Επιτροπή της 8ης απονομής, απένειμε το βραβείο «Προσωπικότητα 2015 – 2016», στο Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού.

Η τελετή της απονομής έγινε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, σε συνεργασία με την  Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά, υπό την αιγίδα της Ένωσης  Δημοσιογράφων Ευρωπαϊκού Τύπου.
Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση αυτή, αξιολογώντας την προσφορά του κ. Γαληνού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στο μεγάλο θέμα του Προσφυγικού, στο οποίο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «ο λαός του νησιού σας απέδειξε σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης ότι η Έλληνες πάντα πρωτοστατούν  σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δίνοντας ανθρωπιά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη  με επικεφαλή την τοπική αυτοδιοίκηση. Ως Δήμαρχος, η συμβολή σας στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα είναι μεγάλη και σας κατατάσσει στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα».                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ύψιστη τιμή της βράβευσής του ανέφερε ότι, η αντιμετώπιση της μεγάλης και πρωτόγνωρης αυτής ανθρωπιστικής κρίσης ήταν και είναι αποτέλεσμα συντονισμένης, επίπονης και συλλογικής προσπάθειας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο. Επεσήμανε ότι η Λέσβος, αυτή τη στιγμή έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ να στηριχθεί σε όλους τομείς και ιδιαίτερα στο θέμα του τουρισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας. «Σ’ αυτό τον τομέα καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες και πρέπει να βοηθηθούμε. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στηρίξει κάποιος τη Λέσβο, από το να την επισκεφθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.
 

Μοιράσου το άρθρο!