Skip to main content
|

«Τόνωση του τουρισμού και της ανάπτυξης με την προβολή της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών για την παρουσίαση του προγράμματος «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO», μίλησε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της που το νησί της Λέσβου αναγνωρίστηκε στο σύνολό του από την UNESCO ως παγκόσμιο γεωπάρκο. Χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα συμμετέχει με 5 περιοχές στο νέο πρόγραμμα της UNESCO, κάτι που όπως είπε, «καταδεικνύει τον πλούτο της ελληνικής γεωλογικής κληρονομιάς και αναδεικνύει ταυτόχρονα τις ευκαιρίες και δυνατότητες που ανοίγονται μέσω της προβολής και ορθολογικής τους διαχείρισης για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη».

Η κα. Καλογήρου επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή ενισχύοντας το Γεωπάρκο της Λέσβου μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος. Τόσο με τη χρηματοδότηση του έργου «Γεωπάρκο Λέσβου- δράσεις σήμανσης, ψηφιακής ανάδειξης και προβολής» προϋπολογισμού 560.000 ευρώ, όσο και με τη χρηματοδότηση του έργου «Ανάδειξη και αξιοποίηση Απολιθωμένου Δάσους νησίδας Νησιώπης», προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ, μέσω του οποίου αναδεικνύονται τα απολιθώματα της Νησιώπης και δημιουργείται το πρώτο θαλάσσιο πάρκο Απολιθωμάτων στην Ελλάδα, που κατά τη διάρκεια της πειραματικής του λειτουργίας απέδειξε ότι αποτελεί σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης του γεω-τουρισμού.

Επίσης, είπε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στην προσπάθεια προβολής των μνημείων Γεωλογικής Κληρονομιάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2016 στη Ρωσία, στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας- Ρωσίας η έκθεση «Αιγαίον, η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που σήμερα βρίσκεται στο Σικάγο των ΗΠΑ.

«Η προσπάθεια προβολής της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για την αλλαγή της εικόνας των νησιών που πλήττονται από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, με καταλυτική τη συμβολή του Γεωπάρκου Λέσβου», τόνισε η Περιφερειάρχης.     

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις