Πολιτική

18/06/2024 - 21:30

Την παραίτηση Κατράνη απαιτεί η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβου

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως ήταν εύλογο ζητήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας η θεση της δημοτικής αρχής για την απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη ανάρτηση του Συμπαραστατη του Δημότη, Νίκου Κατράνη, σχετικά με την παρουσία της κας Καρυστιανού στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης. Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, όπως είναι γνωστό, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τον Τύπο, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η αρνητική δυσφήμηση του δήμου και κατ’ επέκταση ολόκληρου του νησιού μας.

Η θέση της δημοτικής αρχής που εκφράστηκε από τον δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν «να περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα 10 Ιουνίου μήπως ανακαλέσει ο κ. Κατράνης». Το μόνο γεγονός που υπήρχε στο μεσοδιάστημα ήταν η διενέργεια των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου. Φαίνεται ότι είχαν εκτιμήσει ότι θα επηρέαζε το αποτέλεσμα στο νησί μας. Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται ότι η ανάρτηση έγινε 1 Ιουνίου και η δημοτική αρχή αναφερόταν για τη Δευτέρα στις 10 Ιουνίου. Επιπρόσθετα μέχρι σήμερα (18/6) δεν έχει υπάρξει κάποιο νεότερο.

Η πρόταση του Δημάρχου για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ήταν να καλέσουμε την κα Καρυστιανού στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής για να γίνει εκδήλωση από το Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία «να σε κάψω Γιαννη, να σε αλείψω λάδι». Καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση της ζητάει την ανάκληση των δηλώσεων, και όχι την παραίτηση του. Μία ανάκληση που δεν θα ήταν ειλικρινής και θα υπηρετούσε ενδοπαραταξιακά μικροπολιτκά παιχνίδια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί την παραίτηση από τη θέση του συμπαραστάτη του Δημότη του κ. Νίκου Κατράνη, διότι σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν αυτές οι δηλώσεις με την ιδιότητα και το ρόλο που φέρει. Σε κάθε άλλη περίπτωση μη παραίτησης, να τεθεί θέμα για την αποπομπή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αναλάβουν την ευθύνη τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  και κυρίως εκείνοι της πλειοψηφίας, καθώς η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ήδη εκφρασμένη.

Μοιράσου το άρθρο!