Πολιτική

19/07/2024 - 07:47

Την Δευτέρα στη Λέσβο ο Υπουργός Υποδομών - Υπογράφεται η σύμβαση για το φράγμα Τσικνιά

Την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 το πρωί, υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του έργου του φράγματος Τσικνιά, από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας που θα το κατασκευάσει.

Η κ. Σταϊκούρας θα βρίσκεται στη Λέσβο για το σκοπό αυτό και συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί την Αγία Παρασκευή, όπου σε αίθουσα του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας θα λάβει χώρα σύντομη τελετή και θα ακολουθήσει η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Ο Υπουργός θα συνοδεύεται από τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Νικόλαο Ταχιάο και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου του.

Το φράγμα Τσικνιά που εκτείνεται στη γεωγραφική περιφέρεια της Αγίας Παρασκευής και θα είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελέστηκε στη Λέσβο διαχρονικά.

Πρόκειται ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που με την ολοκλήρωσή του με τα απαραίτητα συνοδευτικά έργα (δίκτυα μεταφοράς κ.ά.) θα εξασφαλίσει την επάρκεια υδροδότησης στομεγαλύτερο τμήμα του νησιού μας συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Μυτιλήνης, καθώς επίσης θα εξασφαλίσει την άρδευση σε αρκετά μεγάλη έκταση της περιοχής, εμπλουτίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και εξοικονομώντας υπόγεια ύδατα.

Το νερό αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό, ενώ βρίσκεται σε έλλειψη στις μέρες μας στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και το φράγμα Τσικνιά θα συμβάλλει στην επάρκεια νερού στο νησί μας. Αποτέλεσε ένα έργο που προγραμματίζεται εδώ και δεκαετίες και στις μέρες μας επιτέλους έφθασε η ώρα της υλοποίησής του.

c

Μοιράσου το άρθρο!