Πολιτική

28/05/2024 - 10:12

Τιμητική διάκριση στον Ταξιάρχη Λέσβου για τη συνεχή στήριξη των δράσεων του Γεωπάρκου Λέσβου

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος τιμήθηκε χθες Δευτέρα το απόγευμα «για τη συνεχή συνεργασία και υποστήριξη από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, των δράσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απόθωμένου Δάσους Λέσβου, στα πλαίσια της αναγνώρισης του νησιού ως παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO».

 

Το αναμνηστικό της αναγνώρισης αυτής απένειμε στον κ. Βέρρο, ο Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθηγητής Νίκος Σουλακέλλης, στα πλαίσια της Συνόδου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Παρόντες στη Σύνοδο ο επικεφαλής του Τμήματος Γεωεπιστημών και Γεωπάρκων της UNESCO Κριστόφ Βάντεμπεργ και τα 16 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ο κ. Βέρρος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη σημασία του θεσμού των γεωπάρκων, στην αξία της Λέσβου ως παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO και στο ρόλο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και των στελεχών του με πρώτο το Διευθυντή καθηγητή Νίκο Ζούρο στην τοπική ανάπτυξη.

Ας σημειωθεί  ότι από σήμερα η Δυτικής Λέσβο φιλοξενεί με απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ της Καλλονής το Διεθνές Σεμινάριο Γεωπάρκων. Πρόκειται για την κορυφαία εκπαιδευτική δράση κατάρτισης στελεχών του Διεθνούς Προγράμματος «UNESCO Global Geoparks», με τη συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων στελεχών γεωπάρκων από όλο τον πλανήτη.

 

Τέλος, αύριο Τετάρτη στη 1.30 το μεσημέρι η δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Τμήματος Γεωεπιστημών και Γεωπάρκων της UNESCO Κριστόφ Βάντεμπεργ και τα 16 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, στο χώρο του Μουσείου Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ στην Αγία Παρασκευή.

Μοιράσου το άρθρο!