Πολιτική

06/06/2023 - 07:11

Τι συμβαίνει με το αρδευτικό δίκτυο της Λουτρόπολης Θερμής; Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση

Δε θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι το αρδευτικό δίκτυο της Λουτρόπολης Θερμής βρίσκεται σε κατάσταση μη αναστρέψιμη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες της περιοχής. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης είχε θέσει προ καιρού το θέμα της προβληματικής κατάστασης του δικτύου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παίρνοντας «διαβεβαιώσεις» από τη δημοτική αρχή, «διαβεβαιώσεις» που φυσικά δε συνοδεύτηκαν από έργα και πράξεις.

Έτσι δυστυχώς φτάσαμε σήμερα, 5 Ιουνίου 2023, και ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η αρδευτική περίοδος, να μην μπορούν οι αγρότες της περιοχής της Θερμής να προμηθευτούν νερό, λόγω τεράστιων βλαβών στο αρδευτικό δίκτυο (δυσλειτουργία σε βάνες και κατεστραμμένες σωληνώσεις στο κεντρικό δίκτυο), συνεπεία της χρόνιας εγκατάλειψης και της αδιαφορίας των δημοτικών αρχών, μαζί φυσικά και της σημερινής.

Τόσο είναι άραγε το ενδιαφέρον τους για τον πρωτογενή τομέα και του ανθρώπους του μόχθου;

Ένα είναι βέβαιο: πως οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων του νησιού μας, οι ανάγκες των αγροτών, δεν είναι στην προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Απαιτούμε για άλλη μια φορά να αποκατασταθεί άμεσα το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής ώστε να καταστεί αποτελεσματική η λειτουργία του προς εξυπηρέτηση των αναγκών των αγροτών της περιοχής, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς αύξηση των τελών άρδευσης, χωρίς την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική του «τί δίνω - τί κερδίζω». Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για ασφαλές και ποιοτικό δίκτυο άρδευσης που θα λειτουργεί καλύπτοντας με επάρκεια τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής και όλου του νησιού, όπου υπάρχει ανάγκη.

Μυτιλήνη, 5-6-2023

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Παναγιώτης Βαλάκος

Στρατής Κόμβος

Νίκη Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο!