Πολιτική

13/10/2024 - 19:50

Θρίαμβος Νίκου Ανδρουλάκη - Επανεκλέγεται άνετα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Πέτυχε καθαρή νίκη με διαφορά 20 μονάδες!

Live ενημέρωση 

 

21:32 Στο 99,25% η ενσωμάτωση

Στο 99,25% ανέρχεται η ενσωμάτωση στην επικράτεια, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να λαμβάνει 58,92% και τον Χάρη Δούκα 41,08%.

21:29 Συγχαρητήρια Παπανδρέου σε Ανδρουλάκη και Δούκα

Από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη «για την καθαρή του νίκη για την εκλογή του και καλή επιτυχία από εδώ και πέρα για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα».

Στον Χάρη Δούκα έδωσε συγχαρητήρια για τον «καλό αγώνα που έδωσε».

21:22 Συγχαρητήρια Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη: Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη έστειλε ο Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας πως «προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του».

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού. Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο», ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, ο Παύλος Γερουλανος τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλακη για να τον συγχαρεί προσωπικά, αλλά και στον Χάρη Δούκα για να τονίσει ότι προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του, τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην Αθήνα.

21:09 Επικοινωνία Κασσελάκη με Ανδρουλάκη

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσα θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του και την επανεκλογή του. Συγχαρητήρια και στο ΠΑΣΟΚ συνολικά, για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

21:10 Συγχαρητήρια Κατρίνη σε Ανδρουλάκη

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο», σημείωσε ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο 97% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων στην Επικράτεια

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 59,93%
  • Χάρης Δούκας: 40,07%

20:53 Στο 91% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων στην Επικράτεια

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 60,16%
  • Χάρης Δούκας: 39.84%

 

20:30  Στο 71% της ενσωμάτωσης:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 59,98%
  • Χάρης Δούκας: 40,02%

20:17 Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη δείχνουν τα αποτελέσματα

Νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο νυν πρόεδρος στο 44,07 % των εκλογικών τμημάτων έρχεται πρώτος με 59,69% έναντι του Χάρη Δούκα που έλαβε το 40,31 των ψηφισάντων.

Συνολικά ψήφισαν 212.269 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ , δηλαδή η συμμετοχή σε σχέση με τον πρώτο γύρο, όπου ψήφισαν 303.223 ήταν κατά, περίπου 28,5% μειωμένη.

 

20:00 Ανδρουλάκης 18.000 ψήφους, Δούκας 12.000 στα πρώτα 200 εκλογικά τμήματα

Στο 37,3% η ενσωμάτωση

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 59,1% 
  • Χάρης Δούκας: 40,9 %

19:54 Μάντζος: Tα μηνύματα ενότητας από τη συμμετοχή σήμερα είναι ισχυρά

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε πως «τα μηνύματα ενότητας από τη συμμετοχή σήμερα είναι ισχυρά και αδιαμφισβήτητα», μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Προσέρχεται στις κάλπες και σήμερα, όποια και αν ήταν η προτίμηση των εκλογέων την πρώτη Κυριακή, ένα ισχυρό μήνυμα νομιμοποίησης», είπε ο Δημήτρης Μάντζος.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «ένα αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, άρα μια νομιμοποιημένη και με νωπή εντολή πολιτική ηγεσία και ένα ισχυρό μήνυμα για αλλαγές. Προφανώς, αν όχι αλλαγή προσώπου, σίγουρα αλλαγές οι οποίες είναι προς το όφελος της παράταξης».

19:48 Νικητής ο Ανδρουλάκης σε Βρυξέλλες και Λονδίνο

Πρώτος ανήλθε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις κάλπες των Βρυξελλών και του Λονδίνου.

Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 78 ψήφους και ο Χάρης Δούκας 51.

Στο Λονδίνο ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε  71 ψήφους ενώ ο Χάρης Δούκας 28.

19:43 Μπροστά ο Ανδρουλάκης στα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα τα πρώτα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι του Χάρη Δούκα.

 

 

------

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την εκλογή προέδρου του κόμματος, στον οποίο αντιμέτωποι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ΕΔΕΚΑΠ, έως τις 18:30 ψήφισαν 201.654 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

 

 

 

Δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικάσιας:

Ν. Ανδρουλάκης

 

Από το Ίλιον, όπου ψήφισε πριν λίγη ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για το αποτέλεσμα του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και για την περαιτέρω πορεία του.

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια», δήλωσε και ευχαρίστησε τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

«Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης..

 

Χ. Δούκας:

Ευκαιρία αλλαγής είναι για τον Χάρη Δούκα η σημερινή ψηφοφορία του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

   Ο κ. Δούκας ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων κι αμέσως μετά δήλωσε:

   «Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την Aλλαγή!»

Στη Λέσβο:

Ομαλά  οι εκλογές στη Λέσβο -όπως αναφέρει η ΕΡΤ - για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

 Οκτώ κάλπες έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές του νησιού, ενώ μέχρι τις 2 το μεσημέρι και μόνο στην κάλπη της Μυτιλήνης είχαν προσέλθει για να ψηφίσουν περισσότερα από 400 άτομα.

Την προηγούμενη Κυριακή, στον πρώτο γύρο στη Λέσβο είχαν ψηφίσει 1.908, ενώ σήμερα και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αναμένεται ο αριθμός να μειωθεί.

Το κλίμα όπως το χαρακτηρίζουν τα στελέχη είναι ενωτικό, το ΠΑΣΟΚ γυρίζει σελίδα και βγαίνει πιο δυνατό από αυτή την διαδικασία.

Μοιράσου το άρθρο!