Πολιτική

21/08/2023 - 08:15

Θα σκάσει «βόμβα» ( ; ) Μαζί με τον Μουτζούρη ο Κυρατζής!

 

Σε πολύ θετικό κλίμα  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης – παράταξη Καλογήρου και Συνεταιριστικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Στρατή Κυρατζή.

Ο κ. Μουτζούρης άμεσα μόλις επέστρεψε σήμερα από τη Χίο όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Κυρατζή με τον οποίο συζητούσαν από το προηγούμενο διάστημα την προοπτική της καθόδου του με το συνδυασμό “Άλμα Ανάπτυξης” στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Κυρατζής έθεσε στον Περιφερειάρχη ένα πλαίσιο αρχών και έργων ως προϋπόθεση ενσωμάτωσης στο πρόγραμμά του με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου ώστε να κατέλθει υποψήφιος μαζί του. Οι ίδιες πήγες αναφέρουν ότι ο κ. Μουτζούρης έκανε αποδεκτούς τους όρους του κ. Κυρατζή λέγοντάς του «σε καλώ να συμπορευτείς μαζί μας και να προσφέρεις με την εμπειρία σου ώστε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα για τα νησιά μας στην επόμενη θητεία. Ανήκουμε και οι δύο στον ίδιο πολίτικο χώρο αν και ως Αυτοδιοικητικός συνδυασμός είμαστε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με το οποίο εκπροσωπούμε όλους τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων. Το γεγονός ότι η κάθοδος μας στην αυτοδιοίκηση, όπως στις προηγούμενες έτσι και σε αυτές τις εκλογές, δεν είναι προσηλωμένη σε έναν πολιτικό χώρο, αυτό  μας δίνει την ελευθερία των αποφάσεων και την ανεξαρτησία μας από συγκεκριμένα κόμματα και παρατάξεις. Δεν λογοδοτούμε σε κόμματα αλλά στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν. Αυτό άλλωστε το αποδείξαμε περίτρανα κατά τη μέχρι τώρα πορεία μας και ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η στάση μας στο μεταναστευτικό όπου επιλέξαμε συνειδητά να βρεθούμε από την πλευρά της κοινωνίας και όχι από την πλευρά της Βάστριας και για αυτό έχει στηθεί μία ολόκληρη εκστρατεία για να διακόψουν το έργο και την πορεία μας ώστε να μη μας έχουν εμπόδιο στο μέλλον» φέρεται να είπε ο κ Μουτζούρης στον κ. Κυρατζή. Φέρεται δε, να επισήμανε ότι τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης δεν τους επιβάλλουν οι Πρωθυπουργοί αλλά τους αναδεικνύει ο λαός με την ψήφο του.

Κατόπιν των παραπάνω, αυτό που μένει είναι οι δύο πλευρές να δώσουν και επίσημα τα χέρια με την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Κυρατζή από τον κ. Μουτζούρη μετά και τη σημερινή συνάντηση.

Τα παραπάνω την ώρα που καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως μετά το προηγούμενο δημοσίευμά μας για την προοπτική συμπόρευσης Κυρατζή με Μουτζούρη, κορυφαίος παράγοντας της Αυτοδιοίκησης από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας που έχει ήδη ανακοινωθεί με με το ψηφοδέλτιο Στεφανή είχε επικοινωνήσει με τον κ. Κυρατζή ζητώντας του άμεσα συνάντηση για να τον μεταπείσει.

Η επικείμενη κάθοδος Κυρατζή με το ψηφοδέλτιο Μουτζούρη τροφοδοτεί πλέον νέους συσχετισμούς στη σκακιέρα των Περιφερειακών Εκλογών για το Βόρειο Αιγαίο, καθώς η οικογένεια Κυρατζή έχει σημαντικότατες επιρροές στην Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Λέσβο ενώ ο Στρατής Κυρατζής μεγάλες φιλίες στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και όχι μόνο, καθώς και ισχυρές γνωριμίες και στα άλλα νησιά της περιφέρειάς μας.

Η πλευρά Μουτζούρη ποντάρει πολλά στον κ. Κυρατζή για την εκλογική μάχη απέναντι στο ψηφοδέλτιο Στεφανή ενώ στο συνδυασμό του απερχόμενου Περιφερειάρχη το κλίμα είναι πολύ θετικό και υπάρχει πλέον άλλη ψυχολογία.

 

πηγη: Στρατής Σαμιώτης / https://nealesvou.gr/

d

Μοιράσου το άρθρο!