Πολιτική

05/06/2024 - 12:21

Σύσκεψη στο Σκαλοχώρι και ενημέρωση για τον δρόμο Καλό Λιμάνι - Αρχαία Άντισσα

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης επισκέφτηκε χτες το Σκαλοχώρι, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Στρατή Κυρατζή και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλο Ελευθερίου. Στο Κοινοτικό Γραφείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία των Προέδρων των Κοινοτήτων Σκαλοχωρίου, Φίλιας, Άντισσας και Ανεμώτιας, όπου τέθηκαν τα ζητήματα της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους παριστάμενους για το έργο της ασφαλτόστρωσης της οδού Καλό Λιμάνι – Αρχαία Άντισσα το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με συνολικό  προϋπολογισμό 1.550.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και για το οποίο η τεχνική υπηρεσία της  Περιφέρειας πρόσφατα ολοκλήρωσε τις διαδικασίες προκειμένου να δημοπρατηθεί.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πιστοί στην δέσμευση μας να είμαστε κοντά στους πολίτες, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, επισκεφτήκαμε το Σκαλοχώρι, όπου μαζί με τους Προέδρους των όμορων  κοινοτήτων είδαμε τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Μια περιοχή η οποία αναβαθμίζεται συνεχώς με μέριμνα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τις προηγούμενες ημέρες η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας ολοκλήρωσε απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει η δημοπράτηση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου του έργου Καλό Λιμάνι – Αρχαία Άντισσα το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και θα εκτελέσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.  Τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηκυριαζή και τον Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ κ. Κυρατζή παράγουν έργο και τους ευχαριστώ.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια χρηματοδότησε με 550.000 € την ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (Αρχαία Άντισσα) στην Δυτική Λέσβο από το Π.Δ.Ε. Έχουν ήδη απορροφηθεί 416.000 € και υπάρχει αίτημα στην Περιφέρεια για περαιτέρω χρηματοδότηση, ώστε ο προϋπολογισμός να αυξηθεί σε 764.000 €.»

Μοιράσου το άρθρο!