Πολιτική

06/02/2017 - 12:32

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: "αδιάβαστος" ο Κ. Μητσοτάκης σε κρίσιμα θέματα του τόπου μας

Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε την Παρασκευή στη Λέσβο σε μια προσπάθεια του κόμματος της ΝΔ, να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού μας, από το "προσφυγικό". Παρ' όλα αυτά, με ότι είπε και κυρίως με ότι δεν έκανε, απέδειξαν σε όλους και σε όλες ότι η πολιτική του και οι προτάσεις του, τόσο όσον αφορά το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και όσον αφορά τα θέματα της ανάπτυξης του νησιού είναι ανύπαρκτες.

 
Ειδικότερα:
Οσον αφορά το προσφυγικό/μεταναστευτικό:
1. Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του κόμματος του, σχετικά με τις "ιδεοληψίες της κυβέρνησης" που άνοιξαν, δήθεν, τις πόρτες στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "απέτυχε στην φύλαξη των συνόρων" και ότι, απέτυχε "και ως προς τις ευθύνες που έχει αναλάβει η ελληνική Κυβέρνηση για την υλοποίηση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας."
 
Ξεκινώντας από το τελευταίο, ο Κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά υπονοεί ότι η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ υλοποιεί το μέρος που της αναλογεί από την συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας. Εκτός από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο, δεν ισχύει, από την στιγμή που είναι γνωστό σε όλους και σε όλες ότι αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες δεν υλοποιούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από αυτή τη συμφωνία, ας αναλογιστούν οι κάτοικοι του νησιού μας εάν αυτή η αποστροφή του, είναι προς το συμφέρον της χώρας. 
 
Επιπλέον ο Κ. Μητσοτάκης ΔΕΝ μας είπε, με ποιον ακριβώς τρόπο αυτός θα φρόντιζε για την "φύλαξη των (θαλασσίων) συνόρων της χώρας" και θα εμπόδιζε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να προσεγγίσουν τις ακτές μας. Είναι γνωστό ότι για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, χρειάστηκε η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, έτσι ώστε να χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών από τις απέναντι ακτές, χρειάστηκε η παρουσία πλοίων του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Πως ακριβώς, φαντάζεται ο κ, Μητσοτάκης, ότι θα μπορούσε να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο; Με την "αποτροπή" εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων; 
 
Δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι παρά το ότι εκατοντάδες χιλιάδες πέρασαν στις ακτές μας, τα θύματα μεταξύ των προσφύγων ήταν ελάχιστα σε αντίθεση με παλαιότερα όταν η χώρα μας εφάρμοζε πολιτικές "αποτροπής";
 
2. Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις για την "αποσυμφόρηση των νησιών". Ομως, ενώ από τη μία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δεν υλοποιεί τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας" από την άλλη, ως προς το σκέλος της παραμονής των αιτούντες άσυλο στα νησιά, ο ίδιος προτρέπει την κυβέρνηση, να μην τηρήσει τη συμφωνία!
 
Ο κ. Μητσοτάκης ΔΕΝ γνωρίζει ότι ήδη υπάρχει το "μητρώο των ΜΚΟ", ότι μέσα στο hot spot της Μόριας έχουν πρόσβαση μόνο οργανισμοί και ΜΚΟ που έχουν αναλάβει έναν συγκεκριμένο ρόλο μετά από διαγωνισμό που έκανε η Ε.Ε. και χρηματοδοτούνται για αυτόν από την Ε.Ε. 
 
3. Ο Κ. Μητσοτάκης ΔΕΝ είδε την κατάσταση που επικρατεί στο hot spot της Μόριας, γιατί ΔΕΝ μπήκε σε αυτό. Η γνωστή του δήλωση "εάν έμπαινα θα χρειαζόμουν δύο διμοιρίες αστυνομικών" μπορεί να ακούγεται ευχάριστα από ένα ξενοφοβικό ακροατήριο, στο οποίο προφανώς ήθελε να απευθυνθεί ταυτόχρονα όμως αναπαρήγαγε μια εικόνα για τα hot spot και το νησί μας ως τόπο στον οποίο κατοικούν, ούτε λίγο ούτε πολύ "επικίνδυνοι άνθρωποι". Ας αναλογιστούμε τις επιπτώσεις αυτής τη κίνησης και αυτής της δήλωσης του αρχηγού της ΝΔ,  πάνω στην εικόνα του νησιού μας, ειδικά σε μια περίοδο που με ψυχραιμία η τοπική κοινωνία προσπαθεί να αναστρέψει τις επιπτώσεις των προσφυγικών ροών, ειδικά στον τουρισμό.
 
Αναπτυξιακά θέματα:
Οσο αφορά τα αναπτυξιακά θέματα που ενδιαφέρουν τους κατοίκους του νησιού, ο Κ. Μητσοτάκης ΔΕΝ είπε ουσιαστικά τίποτα! Για την ακρίβεια παρουσίασε ως δικές του προτάσεις, κάποια από αυτά που ΗΔΗ υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
 
1,  Μίλησε για την ανάγκη ενός "τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών" όταν ΗΔΗ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει το "Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Β. Αιγαίου" το οποίο, όπως όλοι και όλες γνωρίζουμε θα χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ. Το "ειδικό αναπτυξιακό" βρίσκεται ΗΔΗ στην φάση του σχεδιασμού του, με την κυβέρνηση να αναμένει τις συγκεκριμένες προτάσεις από τους τοπικούς φορείς!
 
2, Κατέθεσε μια σειρά από γενικόλογες προτάσεις για τον τουρισμό, κάνοντας ότι ξεχνάει ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, της οποίας ηγείται πρώην βουλευτρια της παράταξής του και η οποία, περιφέρεια, έχει τη βασική ευθύνη του τουριστικού σχεδιασμού, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση!
 
3. Η πλήρης απογοήτευση όμως για τους ακροατές του, ήταν οι δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη για το θέμα του ΦΠΑ. Ο Κ. Μητσοτάκης, ουσιαστικά δεσμεύτηκε σε αυτό που ΗΔΗ δύο φορές μέχρι τώρα, έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δηλαδή στην "παράταση". Με αυτό τον τρόπο άδειασε τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και εκείνους τους τοπικούς παράγοντες που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν σηκώσει το "κίνημα του ΦΠΑ".
 
Γενικά:
Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο νησί μας, ήταν μια "άτυχη" στιγμή για το κόμμα της ΝΔ. Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ..."αδιάβαστος" σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τον τόπο μας, δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων μας για την αναστροφή της εικόνας που έχει δημιουργηθεί για το νησί μας και επιπλέον εμφανίστηκε χωρίς ούτε ένα ίχνος αναπτυξιακής νησιωτικής πολιτικής.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!