Πολιτική

13/05/2024 - 12:35

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ραχμί Κοτς στην Τουρκία

Στα εγκαίνια του Μουσείου Κοτς στο Αϊβαλί

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  παρέστη το Σάββατο στα εγκαίνια του Μουσείου Κοτς στο Αϊβαλί, μετά από πρόσκληση του Προέδρου  του Ιδρύματος Κοτς κ. Ραχμί Κότς.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα  με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίον συζήτησαν για το Βόρειο Αιγαίο με έμφαση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια στα νησιά το καλοκαίρι προσελκύοντας Έλληνες αλλά και Τούρκους επισκέπτες.

Ο Περιφερειάρχης το βράδυ της ίδια ημέρας παρακάθισε σε  ιδιωτικό δείπνο που παρέθεσε η οικογένεια του κ. Κότς  παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Νωρίτερα  ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Δημαρχείο και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αϊβαλί ενώ στην συνέχεια μετέβη στο Επιμελητήριο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν  οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, Δημήτρης Καλλίας, Μιχαήλ Άνθιμος Δήσσο  και ο Ειδικός Σύμβουλος Γιώργος Σίμος.

ςσ
σδ

Μοιράσου το άρθρο!