Πολιτική

24/07/2024 - 17:37

Συνάντηση Π. Παρασκευαΐδη με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ - Η παρέμβασή του στην εκδήλωση για το φράγμα Τσικνιά

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, κ. Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, είχε συνάντηση εργασίας με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, που έγινε στα γραφεία του ΕΚΑΒ. Συζήτησαν όλα τα ζητήματα επιχειρησιακής δράσης, τις ανάγκες τους σε προσωπικό, που καθίστανται αναγκαία προτεραιότητα, μετά την ίδρυση και λειτουργία του Περιφερειακού Τηλεφωνικού Κέντρου, του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου αλλά και τον Σχεδιασμό Κάλυψης, από το ΕΚΑΒ των περιοχών Γέρας - Πλωμαρίου και Πέτρας - Μολύβου.

Έθεσαν, την ανάγκη, περαιτέρω ενίσχυσης, του εξοπλισμού τους, σε ασθενοφόρα, καθότι 4 μόνο, είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα, από τα 7 συνολικά και ετέθη το θέμα της λήξης στις 31-12-2024, των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού Διασωστών και των κενών που θα προκύψουν, εάν δεν αναληφθεί πρωτοβουλία κάλυψής τους.

Συνολικά, ζήτησαν την διάθεση 20-25 θέσεων Διασωστών, για την άρτια λειτουργία της Υπηρεσίας, προς όφελος των κατοίκων των νησιών μας.

Την Δευτέρα 22-7-2024, παρέστη κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Υποδομών, κ. Σταϊκούρα, στην τελετή υπογραφής Σύμβασης για το Φράγμα Τσικνιά. 

Κατά τον χαιρετισμό του, χαιρετίζοντας την τυπική έναρξη του έργου με την Σύμβαση, επεσήμανε την επέλαση της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη αξιοποίησης των υδάτινων πόρων και με άλλα αναγκαία έργα, όπως το φράγμα Πολυχνίτου, τη λιμνοδεξαμενή Βασιλικών, ακόμη και της Μεγάλης Λίμνης, που κάλυπτε από αρχαίων χρόνων τις ανάγκες ύδρευσης της πόλης της Μυτιλήνης.

Επίσης, έθεσε την ανάγκη χρηματοδότησης της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης, καθώς και την ανάγκη καταβολής του συνόλου των αποζημιώσεων στους δικαιούχους των απαλλοτριώσεων του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου, που ακόμη δυστυχώς εκκρεμούν.

Όταν το έργο απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης, μόλις δημοσιοποιήθηκε το γεγονός, εγκάλεσε την Κυβέρνηση, για την απένταξη του έργου, καταθέτοντας εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ΕΡΩΤΗΣΗ,προς τον κ. Σταϊκούρα, με στόχο να πιέσει την Κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει Δημόσια Δέσμευση για χρηματοδότηση του έργου από άλλο πρόγραμμα.

Δεν παρέλειψε, στα πλαίσια άσκησης έντιμης και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, να αναγνωρίσει την συμβολή του τοπικού Βουλευτή της ΝΔ, στην μέχρι σήμερα πορεία του έργου κατασκευής του φράγματος Τσικνιά.

Μοιράσου το άρθρο!