Πολιτική

16/10/2024 - 12:53

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουρνιά με τον ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτού πλούτου κ. Αϊβαλιώτη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Απόδημου Ελληνισμού Παντελής Μπουρνιάς συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αϊβαλιώτη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής σημασίας για το ενεργειακό μέλλον των νησιών μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ενεργειακές κοινότητες, τη δημιουργία νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και την αξιοποίηση της γεωθερμίας και Ιαματικών πηγών και ανάπτυξη θερμοκηπίων από αυτά στο Βόρειο Αιγαίο. Εξετάστηκε, επίσης, η ένταξη χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την κεντρική Ελλάδα με υποβρύχιο καλώδιο για το έτος  2029, ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα του αντιμονίου στην περιοχή της Βορείου Χίου.

Η συνάντηση υπήρξε εποικοδομητική και ουσιαστική, καθώς διαφάνηκαν σημαντικές προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας, και ορυκτού πλούτου προσφέροντας θετικές εξελίξεις για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η δέσμευση, που έδωσαν μέσα από τη συνάντηση, παραμένει σταθερή στην υποστήριξη της ενεργειακής αναβάθμισης των νησιών, με την προώθηση έργων που θα επιφέρουν σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Κλείνοντας τη συζήτηση μάλιστα ανέφεραν: «Μένουμε ενωμένοι για ένα ενεργειακά βιώσιμο και καλύτερο αύριο για τα νησιά μας!».

Μοιράσου το άρθρο!