Πολιτική

16/09/2024 - 16:00

Συμβολική τοποθέτηση μπάρας στάθμευσης ποδηλάτων στο Δημαρχείο Μυτιλήνης στο πλαίσιο δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Στην τοποθέτηση μίας μπάρας στάθμευσης ποδηλάτων έξω από το Δημαρχείο προχώρησε ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024, που ξεκινά σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Η τοποθέτηση της μπάρας έγινε παρουσία μεταξύ άλλων του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και του Προέδρου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Ιγνάτη Λασκαρίδη, ενώ με την ολοκλήρωσή της τοποθετήθηκε σε αυτή και ένα ποδήλατο του Συλλόγου, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα είναι διαθέσιμο σε κάθε υπάλληλο του Δήμου, που μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθεί για υπηρεσιακούς λόγους στην πόλη.

δ

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Ξεκινά σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο πλαίσιο της οποίας ως Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου διοργανώνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης για την ελάττωση των μετακινήσεων με το αυτοκίνητο και την ενίσχυση της χρήσης ποδηλάτου. Η συμβολική τοποθέτηση της μπάρας στάθμευσης ποδηλάτων στο Δημαρχείο είναι σε αυτή την κατεύθυνση, θα ακολουθήσουν και άλλες σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος. Καλούμε τους συνδημότες μας γονείς να έρθουν με τα παιδιά τους την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 10:00 στην Πλατεία Σαπφούς για να συμμετέχουν στη δράση κυκλοφοριακής αγωγής με ποδήλατο, με εκπαιδευτές μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου». 

Μοιράσου το άρθρο!