Πολιτική

23/06/2023 - 11:24

Στον κόκκινο Μανταμάδο και στην αγορά Μυτιλήνης Παφίλης και Κομνηνάκα

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ» ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΤΟΥ Θ.ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Από το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ξεκίνησε η δεύτερη μέρα περιοδειών του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Θ. Παφίλη. Εκεί συνοδευόμενος από κλιμάκιο μελών και στελεχών του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους αλλά και τις θέσεις του ΚΚΕ για τον συγκεκριμένο τομέα.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στην αγορά της Μυτιλήνης όπου ο Θ. Παφίλης συνοδευόμενος από μέλη και φίλους του Κόμματος αλλά και τους υποψήφιους Βουλευτές του ΚΚΕ στο Ν. Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, Νίκη Τσιριγώτη και Γιάννη Ζαφειρίου συνομίλησε με τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο Θ. Παφίλης δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «Κανένας από τους υπόλοιπους δεν λέει να πληρώσουν αυτοί που έχουν, δηλαδή οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η διεύρυνση θα πιάσει τους μικρούς επαγγελματίες. Να σκεφτούν ποιον θα έχουν δίπλα τους την επόμενη μέρα οι μικροί επαγγελματίες. Οι μόνοι που θα τους στηρίξουν είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ για αυτό και εμείς τους καλούμε να μας ψηφίσουν ακόμη κι αν υπάρχουν διαφωνίες. Το κλίμα που εισπράττουμε από τον κόσμο εδώ στη  Λέσβο είναι πολύ θετικό και οι πολίτες θεωρούν ότι είναι θέμα τιμής η Μυτιλήνη να εκλέξει ξανά κομμουνιστή βουλευτή».

Σε σύντομη δήλωσή της η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε: «Οι επαγγελματίες ξέρουν πολύ καλά ότι οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις πέρασαν από τη δική τους πλάτη και έχουν κάθε λόγο να δυναμώσουν το ΚΚΕ γιατί είναι κρίσιμο την επόμενη μέρα  η βουλή να έχει βουλευτή του ΚΚΕ από τη Λέσβο για να παλεύει για τα αιτήματα, τα δικαιώματα και τα προβλήματα των μικροεπαγγελματιών.».

Το απόγευμα το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε σε Νέες Κυδωνίες, Συκαμιά, Κλειού και Κάπη για να καταλήξει στον Μανταμάδο όπου έγινε η κεντρική ομιλία από τον Θ. Παφίλη.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα νέα σκληρά μέτρα που περιμένουν τους πολίτες μετά τις εκλογές, σημειώνοντας ότι το Ταμείο Ανάκαμψης  είναι ένα νέο μνημόνιο με εκατοντάδες μέτρα και προαπαιτούμενα.

Κάλεσε τον λαό να σκεφτεί ποιος τον έφερε σε αυτή την κατάσταση, ποιος του έκοψε τους μισθούς, τις συντάξεις, ποιος όλα αυτά τα χρόνια έκανε τους αγρότες να δεινοπαθούν για να τα βγάλουν πέρα, τους μικροεπαγγελματίες να κλείνουν τα μαγαζιά τους. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που σήμερα με ένα απύθμενο θράσος λένε ότι έκαναν λάθη γενικά και αφηρημένα.

Ακολούθως τόνισε «Το ερώτημα της επόμενης ημέρα είναι ποιος θα μπει μπροστά να αντιμετωπίσει την βάρβαρη πολιτική που έρχεται. ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ αρκεί ο λαός να μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να τους σταματήσουμε, γιατί όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ και με μικρότερη δύναμη κατάφερε τα ακατόρθωτα. Κατάφερε να κινητοποιήσει το λαό, κατάφερε στο εργατικό κίνημα να υπάρχουν νίκες, εμπόδισε κυριολεκτικά τους πλειστηριασμούς. Όπου χαμογέλασε ο λαός και απέσπασε κατακτήσεις ήταν με το ΚΚΕ μπροστά. Από την πρωτιά της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές μέχρι τη νίκη των εργαζόμενων της e-food και της Cosco. Από τους εργαζόμενους στη Ζώνη και τους οικοδόμους που υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας μέχρι την οργανωμένη απειθαρχία στην περίοδο της πανδημίας. Είναι θέμα τιμής λοιπόν ο λαός της Λέσβου να δώσει την έδρα στο ΚΚΕ και με μεγάλη διαφορά».

Το σημερινό πρόγραμμα του Θ. Παφίλη στη Λέσβο περιλαμβάνει: Περιοδεία και σύσκεψη με αλιείς στη Σκάλα Καλλονής. Περιοδεία στην αγορά της Καλλονής. Περιοδεία σε Παράκοιλα και Δάφια. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, περιοδεία σε Άγρα, Μεσότοπο, Ερεσό και το βράδυ της ίδιας μέρας θα παραβρεθεί σε γλέντι στην Ανεμώτια.

 

Μοιράσου το άρθρο!