Πολιτική

09/06/2023 - 13:37

Στα δικαστήρια για την κεραία στα Βασιλικά - Τι αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη

Στα δικαστήρια βρέθηκε σήμερα και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού (με καταγωγή από τα Βασιλικά) κ. Αναστασία Αντωνέλλη ως μάρτυράς στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που θέλησε να τοποθετήσει κεραία κοντά στα σπίτια του χωριού. Σε ανάρτησή της η κα Αντωνέλλη αναφέρει:

Κεραίας Βασιλικών συνέχεια: σήμερα στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση των σχεδίων της vodafone να εγκαταστήσει κεραία στο χωριό μας, οι Βασιλικώτες κάθε ηλικίας (ένα γεμάτο λεωφορείο και πολλοί με δικά τους αυτοκίνητα) δώσαμε ένα δυναμικό και αγωνιστικό παρόν.

Μαζί μας ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αλάνης και το Εργατικό Κέντρο. Ως μάρτυρας κατέθεσα τις ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού μας Συμβουλίου και του Δήμου Δυτικής Λέσβου με τις οποίες δεν δεχόμαστε να τοποθετηθεί η κεραία.

Κατέθεσα επίσης αντίγραφο του (ΤΑΠΤΟΚ) Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για τις Τοπικές Κοινότητες στο τομέα του Πολιτισμού που έχουμε συντάξει και έχουμε καταθέσει ως Περιφερειακή Αρχή για την νέα περίοδο των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών και η δημιουργία σε αυτό χώρου προβολής και ανάδειξης του Λεσβιακού πολιτισμού.

Και ως μάρτυρας είπα: "ως Περιφερειακή αρχή προγραμματίζουμε αυτό το έργο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η ανάθεση απο τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, της αξιοποίησης των Θερμών Πηγών του Πολιχνίτου στον επιχειρηματία Θοδωρή Κούσκο. Δεν γίνεται λοιπόν η αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού να προσπαθούμε για την ανάπτυξη του τόπου μας και να έρχεται η όποια εταιρεία να βανδαλίζει τον τόπο μας και να υπονομεύει την κοινωνική ειρήνη, το αίσθημα ασφάλειας και υγείας των κατοίκων μας με το έτσι θέλω και για λόγους ...ιδιωτικού κέρδους!"   

Αναφέρω τα σημαντικότερα των όσων κατέθεσα γιατί είπα κι άλλα...Όσοι δε προσπάθησαν να με εμποδίσουν με διάφορα "κόλπα" να μην καταθέσω, τους συστήνω: μηλόξιδο...κάνει καλό! Εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουμε..Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε πολλά..Ευχαριστούμε το Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Περιφέρεια που όρισαν δικηγόρους και ανέλαβαν την δαπάνη για την υπεράσπιση του δικαίου αιτήματος μας.

Ευχαριστούμε επίσης τα ΜΜΕ του τόπου μας που είναι συμπαραστάτες μας!

Μοιράσου το άρθρο!