Πολιτική

01/03/2016 - 12:35

Σόμπες κηροζίνης.... το καυτό αντικείμενο της διαμάχης....στο Δήμο Λέσβου

Πριν μερικές ημέρες σε τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου  αναρτήθηκε η είδηση σχετικά με τη διάθεση 100 σομπών που δόθηκαν από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «IRC» στο Δήμο Λέσβου. Την ευθύνη διάθεσης ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μηθύμνης κ. Κώστας Αστυρακάκης ( και η απόφαση ήταν να δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη στους κατοίκους των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Μηθύμνας). Η συνέχεια αναμενόμενη.... καταγγελίες! Σήμερα το σήριαλ έχει συνέχεια με ερώτηση του Σ. Καραγεωργίου.

 

ΘΕΜΑ: Ερώτηση προς τη Δημοτική αρχή.

Βλέποντας τα ΜΜΕ του νησιού μας και συγκεκριμένα την απάντηση του Αντιδημάρχου κυρίου Αστυρακάκη για το θέμα της διανομής των σομπών κηροζίνης σε κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μηθύμνης, δεν πίστευα αυτά που διάβαζα.

Ο Αντιδήμαρχος κύριος Αστυρακάκης παραδέχεται ότι πραγματοποίησε εξωλογιστική διαχείριση των προσφερόμενων σομπών που προσφέρθηκαν στο Δήμο από μία ΜΚΟ.

Θέλω να ρωτήσω τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κύριο Γαληνό.

  1. Όταν κάποιος φορέας (π.χ. ΜΚΟ) προσφέρει κάτι στο Δήμο Λέσβου, από ότι γνωρίζω,  υπάρχει η διαδικασία αποδοχής και διάθεσης  της προσφοράς μέσω Δημοτικού Συμβουλίου. Έγινε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία? Είναι νόμιμη η ενέργεια του Αντιδημάρχου;
  2. Βάση των δημοσιευμάτων (της 01-03-2016) ο Αντιδήμαρχος κύριος Αστυρακάκης ανέφερε σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν ότι:  «Σε 3,5 χρόνια όταν θα είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, και φυσικά, αν εκλεγούν, ας μοιράζουν στους φίλους τους, ότι θέλουν. Μέχρι τότε όμως, εμείς θα μοιράζουμε τις σόμπες…..». Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, αυτό πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή Γαληνού σήμερα στη Λέσβο?  Μοιράζει σε φίλους της δώρα?
  3. Πληροφορήθηκα επίσης ότι οι διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μήθυμνας χρησιμοποιούν το κτήριο του πρώην Δημαρχείου για τις διάφορες συναντήσεις-συσκέψεις τους. Με ποιού άδεια έγινε η παραχώρηση του χώρου και με ποιο έγγραφο (πρωτόκολλο εγγράφου) έγινε αυτό?
  4. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω ποια η σχέση του Αντιδημάρχου κύριου Αστυρακάκη με τις διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Δημοτική Ενότητα Μηθύμνης?  

 

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!