Πολιτική

21/05/2024 - 13:00

Πρόκριση της Μιλένας Κοντού στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης - Συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη - Τι αναφέρει ο Π. Κουφέλος

Τη θέση τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έκλεισαν οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.
Τον απόλυτο στόχο τους πέτυχαν οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες της κωπηλασίας, Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού, οι οποίες πήραν την πολυπόθητη πρόκριση για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μέσω της προ-Ολυμπιακής ρεγκάτας της Λουκέρνης.

Οι δύο πρωταθλήτριες του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών αγωνίστηκαν στον τελικό και χρειαζόταν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του αγώνα, όπως και έγινε αφού τερμάτισαν δεύτερες με χρόνο 07:05.07 και έτσι τσέκαραν το εισιτήριό τους για Παρίσι.


Παράλληλα, έγιναν το τρίτο ελληνικό πλήρωμα της κωπηλασίας που κλείνει θέση για τους Ολυμπιακούς μετά τους Στέφανο Ντούσκο στο σκιφ και τις Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου.

Μήνυμα το Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για την πρόκριση της Μιλένας Κοντού στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Θερμά συγχαρητήρια στην συντοπίτισσά μας Μιλένα Κοντού και στη συναθλήτριά της Ζωή Φίτσιου, που πέτυχαν τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για την αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης και της ευχόμαστε από καρδιάς να κατακτήσει ακόμη μία κορυφή, αυτή της Ολυμπιακής διάκρισης!»

 

--

δδδ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συγχαίρει την Μυτιληνιά αθλήτρια του τμήματος κωπηλασίας του  ΝΟΜ Μιλένα Κοντού για την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στο διπλό σκιφ Ελ βαρών των γυναικών μαζί με την συναθλήτρια της Ζωή Φίτσιου.

 

--

Ανακοίνωση από το συνδυασμό του Π. Κουφέλου "Νέα Δράση, Νέος Δήμος" 

 

  Για μια ακόμη φορά ο Λεσβιακός Αθλητισμός γιορτάζει και νιώθουμε υπερήφανοι για τους αθλητές μας.

Η πρόκριση της Μηλένας Κοντού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο διπλό σκιφ ελαφρών  βαρών των γυναικών μαζί με την συναθλήτρια της Ζωή Φίτσιου, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι με πείσμα και θέληση κάθε στόχος ακόμη και ο υψηλότερος είναι εφικτός.

Εκτός από τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες προς τη Μηλένα, τους γονείς της, τον ιστορικό σύλλογο της Ν.Ο.Μ., και τους προπονητές της, οφείλουμε και μια μεγάλη συγγνώμη στους αθλητές μας, που ως πολιτεία και ως τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουμε μεριμνήσει για επαρκείς αθλητικές υποδομές.

Η επιτυχία της Μηλένας ας γίνει η απαρχή ο Ναυταθλητισμός στην Λέσβο να αποκτήσει ξανά την χαμένη του αίγλη και ένα κολυμβητήριο που θα μεγαλώσει τις επόμενες γενιές.

Μοιράσου το άρθρο!