Πολιτική

18/07/2024 - 08:27

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ακούστηκε η φράση «έχετε φτιάξει ένα ιερό τοτέμ, την κα. Καρυστιανού».

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 16/7/2024 υπήρχε ως θέμα «Ενημέρωση από τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου». Ο κ. Κατράνης αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάρτηση του και υπερασπίστηκε τη θέση του ότι η κα. Καρυστιανού εργαλειοποιεί τον θάνατο του παιδιού της για αντιπολιτευτικούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα, ακούστηκαν εκφράσεις όπως ότι «ζητάω συγγνώμη από τη Δημοτική Αρχή γιατί την έφερα σε δύσκολη θέση» και «δεν παραιτούμαι γιατί ξέρω πως ενεργεί η Αριστερά και θα το χρησιμοποιήσει».

Θεωρούμε ότι αυτές οι απόψεις για μία μάνα που έχασε το παιδί της είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Αν εκφερόταν από έναν πολίτη θα ήταν προσωπική του ευθύνη, αλλά ο κ. Κατράνης κατέχει τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι διαφωνεί με τον συγκεκριμένο θεσμό, καθώς δεν βοηθά ουσιαστικά τους δημότες. Οι δημότες πρέπει να έχουν συμπαραστάτη τη Δημοτική Αρχή.

Ωστόσο το ποτήρι ξεχείλισε όταν ακούστηκε η φράση «έχετε φτιάξει ένα ιερό τοτέμ, την κα. Καρυστιανού». Δεν μπορούν άνθρωποι που εν μέρει εκπροσωπούν τον Δήμο να έχουν αυτές τις απόψεις. Η Λαϊκή Συσπείρωσή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρει ως θέμα την παύση του Συμπαραστάτη του Δημότη και καλεί όλους του Δημοτικούς Συμβούλους, και κυρίως αυτούς της συμπολίτευσης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

17/07/2024

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!