Πολιτική

06/06/2024 - 19:49

ΠΑΣΟΚ Ν.Ε. Λέσβου: 5 λόγοι για να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ (με εθνική διάσταση)

5 ΛΟΓΟΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Γιατί να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ (2)

 

1. Γιατί όσο πιο ισχυρός και ανεξέλεγκτος νιώθει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ., τόσο πιο ανεξέλεγκτη θα είναι και η ακρίβεια στη χώρα μας. Μόνο η αξιόπιστη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, με ρεαλιστικές προτάσεις, παρμένες κι από την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μπορεί να βάλει φρένο στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος από τον πληθωρισμό της απληστίας που βασιλεύει στη χώρα μας ελλείψει κρατικών ελέγχων.

2. Γιατί οι λαϊκίστικες κραυγές και η τοξικότητα στον αντιπολιτευτικό λόγο, όχι μόνο ΔΕΝ δίνουν λύση στα καθημερινά προβλήματα του λαού, αλλά αποτελούν και τον χρυσό χορηγό της Ν.Δ. όπως απέδειξε περίτρανα η επί τέσσερα χρόνια αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πιστεύει σήμερα σε αυτοαναγορευμένους σωτήρες με ανερμάτιστες προτάσεις, που τσαλαβουτούν στα θολά νερά και του νεοφιλελευθερισμού και του κρατικού σοσιαλισμού, προφανώς και δεν θα δώσει την ψήφο του στο ΠΑΣΟΚ.

3. Γιατί η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να εξαντλείται στα σποτάκια του Τικ – Τοκ και στις selfies στους δρόμους. Χρειάζεται τεκμηριωμένες υλοποιήσιμες προτάσεις που είτε θα υιοθετεί - έστω και μερικώς - μια κυβέρνηση, είτε θα αποτελούν τη βάση για ένα εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται μονίμως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση του Προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη.

4. Γιατί οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη. Πόσο μάλλον όταν είναι αποτέλεσμα οδυνηρών εμπειριών από καταστροφικά πειράματα και ανεκπλήρωτες ψεύτικες υποσχέσεις, που χρησιμοποιήθηκαν μετά ως «μπαμπούλας» για να στεριώσει την πολιτική της κυριαρχία η παράταξη που πρώτα οδήγησε τη χώρα στα βράχια και μετά λαΐκισε ασύστολα με τα «Ζάππεια».

5. Γιατί δεν αρκεί να καταψηφίσουμε μια κυβέρνηση στέλνοντας απλώς μήνυμα διαμαρτυρίας. Στην καλύτερη περίπτωση θα μας πει ότι «το έλαβε» και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική στην οποία είναι δεσμευμένη. Πρέπει συγχρόνως η ψήφο μας να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να υπάρξει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Δημοκρατική, προοδευτική, εφαρμόσιμη. Χωρίς δογματισμούς και μαθητευόμενους μάγους. Που να λαμβάνει υπόψη τόσο τις ώριμες λαϊκές προσδοκίες, όσο και τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές για ένα κράτος δικαίου με ισχυρό δίκτυ προστασίας για τους αδύναμους.


Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!