Πολιτική

08/10/2024 - 14:24

Παρεμβάσεις σε τρία σημεία κατά μήκους της οδού Ευρειακής – Περάματος. Παρουσιάστκε η μελέτη

Κώστς Μουτζούρης: Διορθώνουμε μια παράλειψη της κατασκευής καθώς η οδός έπρεπε να προστατεύεται από τους κυματισμούς κάτι που δυστυχώς δεν προβλέφτηκε όταν έγινε ο δρόμος, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα οδικής ασφάλειας πλέον.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρουσίασε σήμερα την  οριστική μελέτη προστασίας της παραλιακής οδού Ευρειακής προς Πέραμα, η οποία εκπονήθηκε με ανάθεση και δαπάνες από την Περιφέρεια.

Παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο Αντιδήμαρχος Γέρας Παναγιώτης Σεκερτζής, ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοκήπου Στρατής Καραβασίλης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Μαρία Τσακίρη.

Η μελέτη αφορά παρεμβάσεις σε τρία σημεία κατά μήκους της οδού Ευρειακής – Περάματος,  συνολικού μήκους 700 μέτρων, με τοποθέτηση ογκόλιθων, διαμόρφωση πεζοδρομίων, δημιουργία ράμπες ΑΜΕΑ κ. α. και η χρηματοδότηση του έργου αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του τόνισε:

« Χαίρομαι γιατί μετά από πέντε χρόνια προχωράμε ένα έργο που είναι ιδιαίτερο σημαντικό όχι μόνο για την Ευρειακή και το Πέραμα αλλά για όλη την  Λέσβο. Διορθώνουμε μια παράλειψη της κατασκευής καθώς η οδός έπρεπε να προστατεύεται από τους κυματισμούς κάτι που δυστυχώς δεν προβλέφτηκε όταν έγινε ο δρόμος, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα οδικής ασφάλειας πλέον.  Και αυτό που διαπιστώνω είναι πως η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει. Αναθέσαμε την μελέτη σε ένα εξειδικευμένο γραφείο των Αθηνών,  την βελτιώσαμε με δικές μου παρατηρήσεις αφού είναι το αντικείμενο μου, ως λιμενολόγος και με την καθημερινή και συνεχή πίεση από τον Πρόεδρο του Παλαιοκήπου Στρατή Καραβασίλη ο οποίος «κυνηγά» το θέμα εδώ και χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε σήμερα την μελέτη. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου περίπου και θα το εντάξουμε στα υπό κατασκευή έργα ώστε να το παραδώσουμε στους κατοίκους της Λέσβου τα επόμενα χρόνια. Με το ίδιο αντικείμενο έχουμε ήδη αναθέσει μελέτη η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης και για την οδό Θερμής  - Μανταμάδου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής δήλωσε:

« Είναι ένα έργο χωρισμένο σε τρία διαφορετικά σημεία το οποίο περιμένει όλη η Λέσβος και θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή. Θα γίνουν παρεμβάσεις με τοποθέτηση ογκόλιθων, κατασκευή πεζοδρομίων, ράμπες ΑΜΕΑ και όπου απαιτείται ώστε να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των οδηγών αλλά και των κατοίκων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αρώνης δήλωσε:

« Είναι μέρα χαράς για μας που καταγόμαστε από την περιοχή καθώς ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται και συνεχώς μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια παίρνει τον δρόμο της επίλυσης του. Ο Περιφερειάρχης έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον και με την δική του σφραγίδα θα υλοποιηθεί ένα έργο που είναι αναπτυξιακό και αφορά την Γέρα αλλά και το Πλωμάρι».

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος Δημήτρης Κουρσουμπάς δήλωσε:

« Πριν από δυο χρόνια είχαμε «περπατήσει» την διαδρομή και διαπιστώσαμε το μεγάλο πρόβλημα. Πλέον μπήκε το νερό στο αυλάκι και ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την ευαισθησία του να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Αντιδήμαρχος Γέρας Παναγιώτης Σεκερτζής δήλωσε:

« Είναι ένα μεγάλο έργο για την Ευρειακή αλλά και για όλη την Γέρα γιατί με την υλοποίηση του θα αποσυμφορηθεί η έξοδος από την άλλη πλευρά καθώς του χειμερινούς μήνες λόγω των προβλημάτων η κίνηση στο παραλιακό μέτωπο είναι ελάχιστη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη».

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοκήπου Στρατής Καραβασίλης δήλωσε:

« Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη γιατί αντιλήφθηκε το πρόβλημα και την έντονη ανησυχία που εδώ και τέσσερα χρόνια εκφράζω για το θέμα. Είναι ένα έργο που πέραν της οδικής ασφάλειας θα αναπτύξει την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου και τα επόμενα χρόνια θα δούμε ωραία πράγματα να εξελίσσονται εκεί.  Είναι ένα έργο που δεν θα γίνει άμεσα αλλά θα γίνει εντός της θητείας του Περιφερειάρχη ο οποίος έδειξε από την πρώτη στιγμή πόσο θέλει να βοηθήσει».

Μοιράσου το άρθρο!