Πολιτική

06/10/2024 - 19:01

Παράταση στην εκλογική διαδικασία - Μεγάλη συμμετοχή και στη Λέσβο

Μια ώρα παράταση

Με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, που έκανε δεκτή σχετική πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, στην οποία συμφώνησαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, η ψηφορφορία για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρατείνεται κατά μια ώρα και θα λήξει στις 20:00.

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι αισιόδοξα για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με το ενδεχόμενο ο αριθμός να ξεπεράσει τις 300.000 να είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Αντίστοιχη εικόνα προσέλευσης μεταφέρουν και τα επιτελεία των έξι υποψηφίων -Νίκου Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Άννας Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη, που από την πλευρά τους «όργωσαν» τη χώρα κατά την προεκλογική περίοδο που διήρκεσε περί τις 100 μέρες (από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.706 ψηφοφόροι. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου έλαβε 508.431 ψήφους, ενώ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου είχε λάβει 676.165.

Μεγάλη είναι από τις 7:00 το πρωί και στη Λέσβο η προσέλευση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Στη Λέσβο έχουν τοποθετηθεί 8 κάλπες σε Μυτιλήνη, Αγιάσο, Πλωμάρι, Γέρα Πολιχνίτο, Πέτρα, Καλλονή και Άντισσα και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με την ίδια ώρα στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ Αιγαίου ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος Γιώργος Μήλιος. Στη Λέσβο το 2021 ψήφισαν 1.700 μέλη και φίλοι του κινήματος. Τα αποτελέσματα αναλυτικά για το τι ψήφισε η Λέσβος θα είναι γνωστά μετά τις 9:00 το βράδυ εκτίμησε ο κ. Μήλιος.

 

Ο Βουλευτής Λέσβου κ. Παναγιώτης Παρασκευαΐδης  αναφέρει: 

 

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ γίνεται συνεχώς πιο δυνατό και αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη λύση αντιπολίτευσης και κυβερνητικής προοπτικής. Καλούμε μέχρι τις 19:00 όλους τους φίλους και τα μέλη να δώσουν το παρόν με την ψήφο τους για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κινήματος μας κι εμείς δεσμευόμαστε ως παράταξη ότι θα σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

δψ

Η εκλογική διαδικασία

Δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008).Ο ψηφοφόρος για να ψηφίσει θα πρέπει να δείξει στην εφορευτική επιτροπή ένα από τα τρία έγγραφα: αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης (νέου τύπου)

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον α’ γύρο, ενώ για τον β’ γύρο δε θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο.

Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου , 'Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα στη Λέσβο: 

  1. ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΕΠ ΑΝΤΙΣΣΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ
  2. ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗ
  3. ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΥΛΗΣ ΠΕΤΡΑ
  4. ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ
  5. ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 1, 81109 ΜΥΤΙΛΗΝΗ
  6. ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΕΡΑΣ ΓΕΡΑ
  7. ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙ
  8. ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΙΑΣΟΥ ΑΓΙΑΣΟΣ

ΛΗΜΝΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΡΙΝΑΣ
ΛΗΜΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥΔΡΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΥΔΡΟΥ) ΜΟΥΔΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!