Πολιτική

31/05/2024 - 19:10

Π. Παρασκευαΐδης για το Κτηματολόγιο στη Λέσβο: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Παναγιώτης Παρασκευαΐδης με αφορμή την αναγγελία της νέας σύσκεψης στις 04-06-2024 για το μεγάλο πρόβλημα του Κτηματολογίου της Λέσβου, έκανε την παρακάτω

ΔΗΛΩΣΗ

Η Σύνταξη του Κτηματολογίου της Λέσβου ήταν σκανδαλώδης και δυστυχώς παραμένει τέτοια έως σήμερα και αυτό αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ και ΕΜΠΑΙΓΜΟ των συμπατριωτών μου – θυμάτων της «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» και της Κυβέρνησης.

Η έλευση πριν δύο (2) ακριβώς χρόνια του Γενικού Διευθυντή της  «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» κ. Στέφανου Κοτσώλη και η υπόσχεσή του για ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος, απεδείχθη ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

Η υπόσχεση της «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για πιλοτική διόρθωση μόνο 290 (!!!) ακινήτων σε σύνολο 5.500 και πλέον λανθασμένων εγγραφών, όπως είχα δηλώσει, είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

Η έλευση του σημερινού Προέδρου της «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» κ. Στέλιου Σακαρέτσιου 5 μέρες πριν τις ευρωεκλογές και η διοργάνωση σύσκεψης για τη διόρθωση μόνο 290 λανθασμένων εγγραφών είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, προεκλογικής σκοπιμότητας, προσβάλλει τη νοημοσύνη των Μυτιληνιών και είναι επίσης ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για τους συμπατριώτες μου, αθώα θύματα πράξεων και παραλείψεων της  «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» και της Κυβέρνησης, και έχει ως εξής:

  1. 30 Νοεμβρίου 2024 κατά δήλωση της Κυβέρνησης το Ελληνικό Κτηματολόγιο θα παραδοθεί και δε θα δοθεί άλλη παράταση.
  2. 30 Νοεμβρίου 2024 5.500 και πλέον ακίνητα των περιοχών της Γέρας, της Μυτιλήνης και των χωριών της Μυτιλήνης με λανθασμένες εγγραφές θα χαθούν από τους ιδιοκτήτες τους, εάν δεν καταθέσουν μέχρι τότε Ατομικές Αγωγές Διόρθωσης ενώπιον της Δικαιοσύνης, με κόστος Αγωγής 3.000€ περίπου για κάθε ακίνητο!!!
  3. Οι υπεύθυνοι γι’ αυτήν τη μεγάλη αδικία έχουν όνομα και είναι η  «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, που κυβερνά 5 ολόκληρα χρόνια και είχε όλο τον χρόνο να επανακτηματογραφήσει τις επίμαχες περιοχές αντί να εμπαίζει τους κατοίκους τους.

Στις 9 Ιούνη όμως είναι η σειρά των θυμάτων αυτής της τακτικής να εμπαίξουν την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και να τη «μαυρίσουν».

 

 

Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

 

Βουλευτής Λέσβου, Λήμνου

 και Αγίου Ευστρατίου   

Μοιράσου το άρθρο!