Πολιτική

05/07/2024 - 18:06

Π. Κουφέλος: καλωσορίζουμε τον νέο Πρόεδρο Παναγιούδας Βαγγέλη Βιόλατζη.

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον νέο Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Παναγιούδας Βαγγέλη Βιόλατζη.  

Με τον Βαγγέλη πορευτήκαμε μαζί σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη και πιστέψαμε εξ’ αρχής στην πολυετή εμπειρία του και στην αγάπη του για την Κοινότητα της Παναγιούδας. 

Μπορεί η απονομή δικαιοσύνης να καθυστέρησε μερικούς μήνες, ωστόσο οι κάτοικοι της Παναγιούδας θα έχουν πλέον τον Πρόεδρο που αυτοί επέλεξαν. 

Καλή θητεία Βαγγέλη και να συνεχίζεις την προσπάθεια σου για το κοινό καλό της Κοινότητας που σε εμπιστεύεται τόσα χρόνια.

Π. Κουφέλος / Νέα Δράση, Νέος Δήμος

 

---

To σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα ΝΕΑ της Λέσβου αναφέρει:

Αλλαγή Προέδρου στην Δημοτική Κοινότητα Παναγιούδας φέρνει η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, όπου είχε προσφύγει ο Βαγγέλης Βιόλατζης ζητώντας την ακύρωση ενός ψηφοδελτίου που είχε προσμετρηθεί στις ψήφους του ψηφοδελτίου της παράταξης του Παναγιώτη Χριστόφα. Εννιά μήνες μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, ο πρώην Πρόεδρος θα επανέλθει στα καθήκοντά του και θα αλλάξει χέρια η Κοινότητα, όπου από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Πρόεδρος ο Πραξιτέλης Καραλούδας, εκτός αν αποφασίσει κι εκείνος να ακολουθήσει την δικαστική οδό, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Στην Κοινότητα της Παναγιούδας υπάρχουν δύο Εκλογικά Τμήματα. Κατά την καταμέτρηση των ψήφων το βράδυ των εκλογών βρέθηκε σε ένα από αυτά ένα ψηφοδέλτιο που είχε τέσσερις σταυρούς μπροστά από ένα όνομα υποψηφίου, το οποίο προσμετρήθηκε ως έγκυρο. Οι δύο συνδυασμοί του Παναγιώτη Χριστόφα και του Πανάγου Κουφέλου ισοψήφησαν με 236 ψήφους και στη συνέχεια διενεργήθηκε κλήρωση από την οποία προέκυψε ως Πρόεδρος ο Πραξιτέλης Καραλούδας.

Η πλευρά του Βαγγέλη Βιόλατζη είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που οδήγησε στην ισοψηφία ήταν άκυρο και γι’ αυτό αποφάσισε να προσφύγει δικαστικώς. Την υπόθεση ανέλαβε η δικηγόρος, Μαριλού Χατζηκομνηνού, καταθέτοντας ένσταση κατά της παράταξης Χριστόφα και των υποψηφίων της Κοινότητας Παναγιούδας, Πραξιτέλη Καραλούδα, Κωνσταντίνου Καραμανώλη, Αθανασίας Αφεντούλη, Αφροδίτης Ράλλη, Χρήστου Αυγερινού, Λαμπρινής Κρομμύδα, Πηνελόπης Ατσικπάση και Ευστρατίας Μαυρογεώργη. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε αρκετές φορές το τελευταίο 6μηνο και η απόφαση εκδόθηκε μόλις χθες, αναφέροντας ότι γίνεται δεκτή η ένσταση και ακυρώνεται η απόφαση ορισμού ισοψηφίας, βάσει της οποίας διενεργήθηκε η κλήρωση. Έτσι το ψηφοδέλτιο Κουφέλου λαμβάνει τελικά 236 ψήφους, ενώ ο συνδυασμός Χριστόφα 235 και ανακηρύσσεται Πρόεδρος ο Βαγγέλης Βιόλατζης.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” η κ. Χατζηκομνηνού, «θεωρώ ότι με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης που αφορά στην ένσταση του Βαγγέλη Βιόλατζη σχετικά με την εκλογική διαδικασία αποκαθίσταται η αδικία που έλαβε χώρα εις βάρος του, όταν αναγνωρίστηκε ως έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο που ήταν καταφανώς άκυρο, το οποίο περιείχε διακριτικό γνώρισμα ικανό να δηλώσει την ταυτότητα του εκλογέα. Πίστευα βάσιμα ως δικηγόρος ότι θα ευδοκιμήσει η ένσταση αυτή, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που δικαιώνεται ο εντολέας μου, δεδομένου πως είναι γνωστό ότι επί σειρά ετών έχει δώσει την ψυχή του για την Κοινότητα. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από την μεγάλη διαφορά στις προσωπικές ψήφους που έλαβε ο ίδιος, ξεπερνώντας κατά μερικές δεκάδες τον δεύτερο στη σειρά σταυροδοσίας», σημείωσε η δικηγόρος.

Μοιράσου το άρθρο!