Πολιτική

18/06/2023 - 16:11

“Ως προς τη φερόμενη ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδα να υπάρχει ανθρωπισμός στο κολαστήριο της Μόριας”

Διακαναλική συνέντευξη παραχωρεί σήμερα, Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 11:00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, ενόψει των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

 

O κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστευτικών ροών, τόνισε: «Αυτό που κάναμε ήταν να συντρίψουμε το μοντέλο των διακινητών», ενώ μίλησε, επίσης, για μείωση πάνω από 90% στις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου, δεν υπάρχει πια το κολαστήριο της Μόριας. Αντιμετωπίστηκε το τεράστιο πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. «Υποδεχθήκαμε 1.000 γυναίκες από το Αφγανιστάν που κινδύνευαν από το καθεστώς των Ταλιμπάν», πρόσθεσε και πως «στα 4 χρόνια διακυβέρνησης έχουν χαθεί πολλοί λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με το 2015». Επεσήμανε: «Δεν είδα να υπάρχει ανθρωπισμός στο κολαστήριο της Μόριας, πριν λίγες μέρες η πατρίδα μας καταδικάστηκε για αυτήν την έλλειψη ανθρωπιάς».

“Μπήκε τέλος στο κολαστήριο της Μόριας”

Ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στην πρώτη ερώτηση από τον Γιάννη Καντέλη μίλησε για το μεταναστευτικό μιλώντας για τις προτεραιότητες που είχε θέσει η κυβέρνηση. Η μείωση των ροών, οι τοπικέ κοινωνίες στα νησιά, τα ασυνόδευτα παιδιά και η γρήγορη διαδικασία για το άσυλο. Σήμερα στα νησιά υπάρχουν λιγότεροι από 4000 μετανάστες, έχουν αναπνεύσει τα νησιά, υπάρχουν σύγχρονες δομές,, μπήκε τέλος στο κολαστήριο της Μόριας. Τα ασυνόδευτα ανήλικα βρίσκονται πλέον σε ειδικές δομές.

Εμείς υποδέχθηκαν από το Αφγανιστάν σχεδον 1.000 γυναίκες. Υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Με βάση τα στοιχεία έχουν χαθεί πολύ λιγότεροι άνθρωποι από όσοι χάθηκαν το 2015-2019. Αυτό που κάναμε ήταν να συντρίψουμε τα κυκλώματα των διακινητών. Οσο λιγότερες βάρκες υπάρχουν, τόσο λιγότερες ζωές θα χάνονται. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ευρώπη άλλαξε την πολιτική. Δεν μπορεί να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική αν δεν φυλάσσονται τα σύνορά μας.

 

Ως προς τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία αιφνιδιάζεται από τον κ.Τσίπρα που ρίχνει ευθύνες στο λιμενικό και δεν βρίσκει να πει μία κουβέντα για τα άθλια υποκείμενα, τους διακινητές. Ως προς τη φερόμενη ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Τσίπρα δεν είδα κάτι τέτοιο για το κολαστήριο της Μόριας. Η χώρας μας καταδικάστηκε γι αυτή την έλλειψη ανθρωπιάς. Αυτά δεν υπάρχουν πια.

Μοιράσου το άρθρο!